Tiraspol: Fostul lider separatist Evgheni Șevciuk, cercetat penal pentru că ar fi furat din banii rușilor

de | iun. 28, 2017 | Federatia Rusa, R. Moldova, Razboi energetic, Știri | 0 comentarii

Pretinsa procuratură de la Tiraspol a deschis pe numele lui Evgheni Șevciuk un dosar penal în legătură cu suspiciuni privind delapidări din fondurile publice și spălări de bani la scară mare. Banii ar fi provenit dintr-un fond special destinat plății pentru consumul de gaze rusești. Procuratura regimului separatist de la Tiraspol a cerut ridicarea imunității acestuia, […]

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk

Pretinsa procuratură de la Tiraspol a deschis pe numele lui Evgheni Șevciuk un dosar penal în legătură cu suspiciuni privind delapidări din fondurile publice și spălări de bani la scară mare. Banii ar fi provenit dintr-un fond special destinat plății pentru consumul de gaze rusești. Procuratura regimului separatist de la Tiraspol a cerut ridicarea imunității acestuia, deoarece ar figura într-un dosar penal pentru „furtul bunurilor statului în proporții deosebit de mari”. Decizia a fost luat apoi de către așa-zisul Parlament transnistrean. Procurorul de caz a declarat în fața pretinșilor deputaţi de la Tiraspol că Șevciuk a înființat un fond de stabilizare pe care au fost virate 83 de milioane de ruble transnistrene din contul special al gazelor naturale, pe care se acumulează plățile pentru gaz.

Procurorul a declarat, conform presei de la Tiraspol, că Șevciuk a înființat un fond de stabilizare pe care au fost virate 83 de milioane de ruble transnistrene din contul special al gazelor naturale, pe care se acumulează plățile pentru gaz. Chiar dacă în regiunea separatistă foştii lideri îşi păstrează imunitatea pe viaţă, aceasta poate fi ridicată cu votul a 2/3 din „deputați”, aşa cum s-a întâmplat astăzi, în cazul lui Şevciuk.

Acesta a fost acuzat constant în ultimii ani că ar fi delapidat banii publici, în marea lor majoritate, zeci de milioane trimise anual de Moscova pentru plata de pensii și salarii în regiune. Chiar în timpul campaniei electorale ale așa-ziselor prezidențiale de peste Nistru, Krasnoselski l-a amenințat deschis pe Șevciuk că-l va trage la răspunde pentru delapidările masive din fondurile publice.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *