Timosenko, vizitata in inchisoare de comisarul UE Stefan Fule

, , ,
 

Timosenko inchisoareComisarul Uniunii Europene pentru extindere şi politica de vecinãtate Stefan Fule a vizitat-o luni pe fostul premier Iulia Timoşenko în închisoarea Lukianovka din Kiev, în finalul vizitei sale în Ucraina.
Automobilul oficialului european a fost văzută în jurul orei locale 23:00, intrând pe poarta penitenciarului unde se aflã încarceratã Iulia Timoşenko, transmite Radio Chisinau. Stefan Fule nu a stat mai mult de o jumãtate de orã în închisoare şi nu a dorit sã discute cu ziariştii care se adunaserã în numãr mare în faţa închisorii, unde Iulia Timoşenko se aflã în aşteptarea judecãrii recursului la sentinţa de şapte ani de închisoare în aşa-numitã afacere a gazelor cu Rusia.
Înainte de aceasta, comisarul european a purtat o discuţie tete-a-tete, ce a durat trei ore, cu preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, despre al cãrui conţinut se poate face doar presupuneri, preşedinţia de la Kiev pãstrând tãcerea în aceastã privinţã.
Condamnarea recentã la şapte ani de închisoare a Iuliei Timoşenko, pentru depãşirea prerogativelor în semnarea acordurilor gaziere cu Rusia în ianuarie 2009, a pus sub semnul întrebãrii semnarea Acordului de asociere între UE şi Ucraina, prevãzutã iniţial pentru sfârşitul acestui an.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *