Timosenko, motiv de anulare al alegerilor parlamentare din Ucraina

de | iun. 23, 2012 | Federatia Rusa, Știri, Ucraina, UE, Uncategorized @ro | 8 comentarii

Europa Occidentală va declara ilegale alegerile parlamentare din toamna acestui an din cauza neparticipării la scrutin a fostului premier ucrainean, Iulia Timosenko, susține directorul Institutului CSI din Ucraina, Vladimir Kornilov, citat de mass-media regionala

Liderul ucrainean, Viktor Ianukovici, prins pe picior gresit in cazul Iulia Timosenko

Europa Occidentală va declara ilegale alegerile parlamentare din toamna acestui an din cauza neparticipării la scrutin a fostului premier ucrainean, Iulia Timosenko, susține directorul Institutului CSI din Ucraina, Vladimir Kornilov, citat de mass-media regionala. Expertul este de părere că prin condamnarea Iuliei Timoșenko la șapte ani de închisoare, Partidul Regiunilor, aflat la guvernare, și-a tăiat creanga de sub picoare – nu o poate elibera pe liderul opoziție, iar menținerea acesteia după gratii la fel nu îi aduce folos.
Expertul susține că întrucât participarea Iuliei Timoșenko în campania electorală nu mai poate fi negociată, există presupuneri că locul doi pe care Partidul Regiunilor l-ar putea obține la alegerea proporțională a candidaților din regiuni va impune Occidentul să declare scrutinul valabil și democratic. Kornilov este convins că majoritatea parlamentară în Rada Supremă totuși va fi deținută de candidații Partidului Regiunilor în circumscripții, ceea ce va duce la păstrarea puterii și recunoașterea alegerilor.

Rusia, „politistul bun”

„Occidentul nu va declara valabil scrutinul din toamnă pentru că la el nu va fi admisă liderul opoziției ucrainene, Iulia Timoșenko. Cancelariile europene vor putea menționa doar că alegerile au fost transparente, însă nu și legale” a mai declarat Kornilov. Acesta mai este de părere că în această situație Rusia va juca rolul „polițistului bun”, care spune că motivele încarcerării Iuliei Timoșenko au fost inventate și este gata să ofere fostului premier asistență medicală, dar care va recunoaște legalitatea alegerilor. „Cel mai probabil, Rusia va recunoaște scrutinul cu mențiunea că nu înțelege motivele pentru care Timoșenko nu a fost admisă să candideze”, consideră expertul.

„Ocupa Kiev-ul”

Cu toate acestea, Kornilov considera că Partidul Regiunilor nu va amâna alegerile, pentru că sunt siguri că stăpânesc situația. Expertul însă afirmă că ar exista scenariul unei noi „revoluții colorate”, pregătită de echipa fostei mișcări din Serbia – „Otpor”, finanțată de fundația Soros.
„Ei pun la cale mișcarea „Ocupă Kievul” împreună cu staff-ul lui Arsenii Iațeniuk. Dificultatea însă constă în faptul că o a doua revoluție pe Maidan este imposibilă. Chiar dacă sunt conștienți de eșecul revoluției, ei lucrează în continuare. Posibil vor să întrerupă procesul votării în ziua scrutinului sau să nu recunoască rezultatele”, a mai subliniat Vladimir Kornilov, citat de mass-media.

Share our work

8 Comentarii

 1. valentin vasilescu

  Operatia aeriana

  Ofensiva ucrainiana debuteaza cu 1 ora inainte de rasaritul soarelui, printr-o lovitura aeriana clasica. In primul val de atac se afla 4-5 grupe de lovire constituite din avioane cite 6 SU-25, decolate de pe aerodromul Ivanovo Frankivskyi ( 200 km nord de Luna ) si Bolgrad ( 150 km de Bacau, Bobocu si Fetesti ). Avioanele sunt inarmate in principal cu cite 6-8 bombe KAB-500 L ( F-E/PR-E ), ataca de la inaltimea de 6-8.000 m si scot din functiune pistele de decolare-aterizare de la Luna ( C. Turzii ), Bacau, Bobocu, Craiova si Fetesti. Sunt vinate si avioanele aflate in buncare, precum si elicopterele de atac IAR-330 Socat aflate la sol. Lovirea se executa sub protectia bruiajului de insotire executat de 4 avioane SU-24 MR, fiecare grupa de lovire fiind aparata de cite 2-4 avioane SU-27 inarmate in varianta aer-aer ( 4 R-27, 4 R-73, 4 R-60 si rezervor suplimentar ).
  Al 2-lea val de avioane ucrainiene se succede la 15 minute si vizeaza neutralizarea apararii AA prin lovirea statiilor radar de dirijare a rachetelor S-75 si Kub ( Bg. 1 R.AA din jurul Capitalei, R. 53 R.AA Kub- Craiova/Medgidia si R. 50 Ap.AA Mx.-Floresti ) precum si radarele de cercetare ale Fortelor Aeriene. Acest val este format din 16 avioane SU-24 inarmate cu cite 6-8 rachete antiradar KH-25 ML ( bataie 120 km ). Din acest moment ucrainienii au cistigat suprematia aeriana si au libertate deplina in spatiul aerian al Romaniei.
  Al 3-lea val de avioane ucrainiene bombardeaza orasele Botosani ( sediul B. 335 Ar. ), Iasi ( Bg. 15 Mc, B. 151 Mc ), Piatra Neamt ( B. 634 Mc. ), Bacau ( B. 631 Tc, B. 635 Ap. AA ), Barlad ( R. 53 Ar. Mx, B. 83 Larom ), Focsani ( Bg. 282 Mc, B. 280 Mc, B. 81 Larom ), Galati ( B. 84 Tc, B. 300 Mc ), Braila ( B. 285 Ar, B. 282 Cc ), Buzau ( D. 2 I ), Slobozia ( B. 113 Ar ), Ploiesti ( B. 96 Larom ), Bucuresti ( st.maj.gen, st.maj. FT, st.maj. FA, D. 1 I, bz. 90 Tp.Aer, B. 2 I, B. 435 I ) si Targoviste ( B. 114 Tc ). Grupele de lovire sunt constituite din 60 de avioane MIG-29, 20 SU-25, 20 SU-24, inarmate cu rachete KH-29 ( similare cu AGM-65 Maverick ), bombe si caste dispersoare de bombe.

  Trupele de uscat ucrainiene au o bogata experienta in operatiuni speciale, de tip aeropurtat. De aceea podurile de la sud de Suceava, de la Pascani ( peste riul Siret ), de la Roman ( peste riul Moldova ) si altele vor fi securizate de cite 2 companii aeropurtate, transportate cu elicopterele, inca de la inceputul loviturii aeriene. Acelasi lucru se va intimpla si cu podurile rutiere peste riul Prut de la Sculeni si Cahul, carora le vor fi destinate cite 1 B. Aeropurtat.
  Datorita importantei lor in reusita operatiei terestre, podurile de peste fluviul Dunarea de la Giurgeni-Vadu Oii si Fetesti, Cernavoda fac obiectul unei ample misiuni de parasutare, incredintata Bg. 25 Parasutisti apartinind C. 6 A ucrainian. In aceasta misiune sunt utilizate 20 de avioane de transport greu IL-76 si 20 de avioane de transport mediu AN-26.
  –––––––
  Ofensiva terestra

  Corpul 8 Armata ucrainian ( compus din Bg. 1 Tc, 30, 72 Mc, 95 Aer Mb, 26 Ar, R. 7 El ) are ca misiune imediata ocuparea teritoriului Moldovei si nimicirea D. 2 I. romana care il apara. Pe directia principala de ofensiva ( cursul riului Siret ) actioneaza Bg. 1 Tc. Bg. 72 Mc, intra pe teritoriul Romaniei pe la Sculeni, facind jonctiunea cu Bg. 30 Mc, care actioneaza pe directia Botosani-Iasi-Barlad. In prima faza a operatiei, C.8 A nimiceste fortele Bg. 15 Mc. Teritoriale ( B. 335 Ar.-Botosani; B. 151 Mc.-Iasi; B. 634 Mc.-Piatra Neamt; B. 631 Tc.-Bacau ) si ale R. 53 Ar. Mx.-Barlad.

  Corpul 6 Armata ucrainian ( compus din Bg. 17 Tc, 28, 93 Mc, 25 Parasutisti, 79 Aer Mb, 55 Ar, R. 3 El ), patrunde pe teritoriul Romaniei pe la Cahul, avanseaza prin lupta de-a lungul fluviului Dunarea, cu scopul de izolarii si neutralizarii Bg. 9 Mc. romane in Dobrogea. Impreuna cu C. 8 A. nimiceste fortele Bg. 282 Mc. romane ( B. 280 Mc.-Focsani; B. 284 Tc.-Galati; B. 300 Mc.-Galati; B. 285 Ar.-Braila ), B. 528 Cc.-Braila si Bg. 8 Larom ( Barlad, Focsani, Ploiesti ). Avangarda trupelor terestre ucrainiene este insotita de 48 de elicoptere de atac Mi-24, care executa misiuni de observatie si neutralizare a punctelor de sprijin. Circa 100 de elicoptere de transport Mi-17/8 sunt utilizate pentru manevrele de invaluire si intoarcere a flancurilor dispozitivelor organizate in pripa de militarii romani.

  Simultan cu operatia ofensiva terestra, aviatia de lupta ucrainiana executa a 2-a lovitura aeriana asupra Bg. 9 Mc. ( B. 920 Tc.-Murfatlar; B. 911 I.-Medgidia; B. 341 I.-Topraisar; B. 345 Ar.-Medgidia; B. 307 IM-Babadag, B. 343 Ap. AA. Ghepard-Murfatlar, PC. Bg. 9 Mc.-Constanta ).
  Se estimeaza ca dupa 8-12 ore de la declansarea operatiei terestre, D. 2 I. este scoasa din lupta si aviatia ucrainiana executa a 3-a lovitura aeriana asupra Bg. 2 I din compunere D. 1 I, dislocata in garnizoanele Craiova si Caracal.
  Misiunea ulterioara a C. 8 A. si C. 6 A. ucrainiene intarite cu Bg. 24, 92, 128 Mc, 26 Ar, 19 R. Ta, este aceea de a nimici fortele Bg. 1 Mc. ( Bucuresti, Slobozia, Targoviste, Clinceni ) care apara jumatatea de sud a Romaniei si Capitala.
  ––––––––
  Brigada 1 Tancuri a Ucrainei

  Este inzestrata cu 360 de tancuri T-64 BM2 Bulat, modernizate la standardul tancului T-80 U. Tancul cintareste 42 t, este propulsat de un motor de 1.000 C.P. si dispune de un blindaj de 46 cm. In plus, are un sistem de protectie VARTA, cu emitator de bruiaj impotriva fascicolului laser de dirijare a rachetelor anti-tanc. Pentru comparatie, tancul romanesc TR-85 cintareste 50 t, este propulsat de un motor de 860 C.P. si dispune de un blindaj de 35 cm. Ca armament principal, T-64 are un tun cal. 125 mm ( acelasi ca si T-72 ) care lanseaza si rachete antitanc AT-11 dirijate pe fascicol laser.
  Bg. 1 Tc. mai dispune si de 2 B. Mc. inzestrate fiecare cu cite 72 senilate BMP-1/2 respectiv 72 de TAB-uri tip BTR-70. Tunul cal. 73 mm de pe BMP-1 U lanseaza rachete antitanc 9M113 Koncurs ( dirijate prin fibra optica ), precum si lovituri de AG-9. BMP si BTR ucrainiene sunt protejate prin sistemul de contramasuri ZASLON, menit sa detoneze rachetele sau proiectilele anti-tanc inainte ca acestea sa le loveasca. Batalioanele mecanizate au in compunere si 4 companii anti-tanc inzestrate cu 54 de instalatii de rachete 9K111 Fagot. Gruparea de artilerie a Bg. 1 Tc. include 1 divizion cu 54 piese de artilerie clasica D-20 cal. 122 mm, 1 divizion cu 72 autotunuri 2S1 Gvozdika cal. 122 mm si 1 divizion cu 54 aruncatoare reactive 9P140 Uragan cal. 220 mm.
  Spre deosebire de brigada de tancuri, brigazile mecanizate ucrainiene dispun de 100 de tancuri T-64, T-72, T-80U, 300 MLI & TAB-uri, gruparea de artilerie fiind identica cu cea de la tancuri.
  Brigazile de artilerie ucrainiene sun dotate cu 2 divizioane x 72 autotunuri cal. 152 mm ( 2S3 Aktsiya, 2S5 Giatsint, 2S19 MSTA pe sasiu de T-72 ), utilizind si proiectile OF-38 Krasnopol dirijate pe fascicol laser, incarcate cu submunitii antitanc SADARM. Alte 2 divizioane sunt inzestrate cu 52 de instalatii MRLS de tip 9A52-2 Smerch, cal. 300 mm ( bataie 70-90 km ).
  –––––––––––––––––––––––
  Brigada 19 Rachete Tactice a Ucrainei
  Este structurata pe 6 baterii x 12 instalatii de lansare a rachetelor OTR-21 Tochka ( SS-21 ). Racheta cintareste 2 t, din care incarcatura de lupta 480 kg, functioneaza cu combustibil solid si are o bataie de 70-120 km. Elipsa imprastierii schijelor si totodata suprafata nimicita, este de peste 200 m. 15 rachete OTR au fost utilizate de rusi in august 2008, in conflictul cu Georgia.

  Răspuns
 2. Briceag

  Domn Vasilescu? Asta este un atac asupra unei tari NATO. Deci NATO in special francezii poponari trimit 10 batalioane de GAY sa stea cu chilotii in vine la granitade pe prut unde vor sosi poponarii activi ucrainieni sa-i arda!

  Răspuns
 3. Adrian

  In primul rand, nu cred ca dl valentin Vasilescu este roman, este poate un nume inventat de …..stiu ei cine.Nu poti fi roman si vorbi cu intensa placere despre o posibila infrangerea armatei romane.

  In al 2 lea rand, cred ca este rupt un pic de realitate, avand in vedere existenta Aliantei Nord Atlantice. Lipsa de riposta la un eventual atac asupra Romaniei ar insemna practic, desfiintarea Aliantei .

  In al 3- lea rand carui public se adreseaza acest comentariu, referitor la posibila ocupare a Romaniei? Romanilor?Cred ca acest comentariu putea fi destinat altor natii, dar nu noua..

  In al 4-lea rand: am impresia ca citesc comentarii ale unor copii de scoala generala, atunci cand se referal numai la scenarii „apocaliptice”. As dori sa vad un comentariu mai productiv, ceva de genul : cooperare pe diverse domenii, relatii asemeni celor din timpul lui Dimitrie Cantemir etc.

  Răspuns
 4. clujean

  Adrian copil minune, tu chiar crezi ca US Marines ard de nerabdare sa moara pentru Romania? ce natarau :)))

  Răspuns
 5. halabula

  „Ucraina a decis suspendarea serviciului militar obligatoriu din 2013. Acesta este un prim pas în tranziția spre armata profesionistă, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Pavlo Lebedev, transmite RIA Novosti.”
  -evident ca nu au reusit

  valentin vasilescu traieste pe alta planeta, crede ca o armata de copchii de la coada vacii sunt profesionisti :))))

  Răspuns
 6. Roman

  Dl Vasilescu va tremura chiloteii de frica sa nu ne vina idei cu Bugeacul, este?

  Răspuns
 7. GeorgeGMT

  Ucraina clar ca ne bate mar, asta daca intre timp fac rost de motorina pt tancuri, kerosen pentru avioane iar pilotii lor mai stiu pe care parte a avionului se deschide cuploa. Acum trei ani exericitile tactice ale aviatiei de vanatoare ucrainene se faceau cu avioane…din lemn, intr-un birou si cu creta pe tabla, iar tancurile lor, adevarat superioare alor noastre nu cred ca mai pornesc.
  Armata Romana sta intradevar foarte prost la toate capitolele, dar intr-un razboi defensiv, cred ca am face fata.

  Nu trebuie pus prea multa baza pe logica tactia a dl Vasilecu, deoarece tot dansul este „celebrul” autor al debarcarii trupelor ruse in Dobrogea si ocuparea Bucurestiului in patru ore, un scenariu pe care s-a ras copios inclusiv pe forumurile rusesti, toata lumea militara intelegand ca desantul amfibiu si fortarea unui curs de apa sunt efectiv cele mai grele doua operatii din orice manual tactic, iar daca prin curs de apa ne gandim la faptul ca Dunarea in zona Dobrogei are de fapt doua brate foarte late si multe zone mlastinoase, putem intelege mai bine motivele de zambete ale cititorilor…

  …si valoare logicii tactice si strategice ale autorului. Vocea Rusiei?! 🙂

  Răspuns
 8. Wandoo

  Nea Vasilescule te rog eu , nu mai bea!Si nu mai fi asa de prapastios…auzi la el, pai dupa matale bag seama ca ucrainenii se plimba ca pe bulevard p’acilea pe la noi. Da matale stii de ce suntem noi , astia romanii (nu de matale e vorba) aici de cateva mii de ani buni? Iti zic eu mai nea… cum naiba iti zice ca mereu uit,aa vasilievici… pai noi suntem aici pentru ca atunci cand ne batem , o facem pentru pamantul asta si pentru toti stramosii nostri, ne batem cu placere pentru tara noastra, chiar daca luptam cu mainile goale! Vai de capu’ tau bai vasil vasilievici si vai de propaganda ta de doi bani. De abia astept sa inceapa un razboi ca sa-mi infund cu placere bocancul in fundul tau oparit de rus comunistoid ce esti! Stie cineva cum arata aceasta specie de tradator cu nume romanesc, o poza ceva de-a lui !?

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *