Timoşenco vrea un partid unic al opoziţiei la alegerile prezidenţiale din 2015

, , ,
 

Liderul nationalistilor ucraineni, Oleg Tyahnibok, nemultumit de Timosenko

Ex-premierul Ucrainei, Iulia Timoşenco, a îndemnat colegii din formatiunile de opozitie să creeze o coaliţie viabilă pentru victoria unui candidat unic la alegerile prezidenţiale din Ucraina, care vor avea loc în 2015. Ea a cerut forţelor de opoziţie să creeze un partid unic, al cărui scop va fi lupta împotriva regimului Ianucovici.
În adresarea către ucraineni, publicată pe site-ul partidului „Batkivşina”, fostul premier subliniaza ca: „Varianta ideală ar fi continuarea proceselor de unificare şi crearea unui parid unic deoarece tăvălugul Partidului Regiunilor poate fi oprit doar de o forţă de opoziţie puternică, care va fi susţinută indubitabil de societate. Procesele unificatoare ale forţelor de opoziţie vor grăbi moartea acestui colos cu picioare de lut, care este regimul lui Yanucovici”.

Viitor in UE

Conform ei, strategia opoziţiei pentru viitorul apropiat este consolidarea unităţii opozitiei, crearea unei coaliţii foarte bine coordonată în componenţa „Batkivşina”, „Svoboda” şi „UDAR”. „Pentru victoria unui candidat al opoziţiei la alegerile prezidenţiale din 2015, fracţiunile noastre din parlament trebuie să lucreze ca un mecanism întreg şi nu doar la nivel declarativ” a adăugat aceasta.
Timoşenco mai consideră că, viitorul Ucrainei este în UE: „Noi suntem obligaţi să realizăm visul ucrainenilor de a trăi în familia europeană comună. Alte uniuni, vamale sau euro-asiate sunt un pericol real pentru statalitatea Ucrainei”.

Reactii adverse

Primul lider al opoziţiei care a reacţionat la apelul lui Timoşenco este liderul partidului „Svoboda”, Oleg Tyahnibok. El nu consideră oportună ideea de unire ale celor trei partide în unul singur. Principalul motiv, conform lui, este diferenţa dintre ideologiile acestor partide.
În cadrul unei conferinţe de presă, Tyahnibok a declarat următoarele: „Un partid politic este creat pentru a unifica oamenii cu aceeaşi viziune. Respectiv, noi, naţionaliştii ucraineni vedem scopul nostru în colaborarea cu partidele cu care colaborăm in acest moment. Dar nu cred că este oportună crearea unei forţe politice în care vor fi reprezentaţi oameni cu idelogii diferite, mai ales că ne-am convins că reprezentanţii celor trei partide privesc diferit diverse aspecte ale vieţii”. „Acum noi am găsit limbă comună în acţiunile împotriva regimului lui Ianucovici” a mai declarat Oleg Tyahnibok, referindu-se la strategia adoptata de deputatii opozitiei politice in timpul procesului legislativ din Rada Suprema de la Kiev.

1 răspunde
  1. mia
    mia says:

    un caz similar este si in romania,al nostru se numeste adrian nastase tot fost premier acuzat in trofeul calitatii desi si alti candidati au oferit bani votantilor. diferenta este ca nastase nu este acuzat de omor,este asteptat cu nerabdare de adversarii lui pt a-i inventa alte acuzatii gen casa din zambaccian eventual suruburile de la FLOTA.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *