TikTok, în pericol în SUA

de | apr. 18, 2023 | Știri | 0 comentarii

Guvernul american nu are instrumentele de reglementare ori legale pentru a interzice platforma online TikTok pe telefoanele personale, relatează Politico. În urmă cu câteva săptămâni, administrația președintelui Joe Biden cerea ca aplicația video deținută de China să fie vândută sau să fie interzisă total în Statele Unite. Anunțul a atras rapid sprijinul guvernului și a […]

Guvernul american nu are instrumentele de reglementare ori legale pentru a interzice platforma online TikTok pe telefoanele personale, relatează Politico. În urmă cu câteva săptămâni, administrația președintelui Joe Biden cerea ca aplicația video deținută de China să fie vândută sau să fie interzisă total în Statele Unite. Anunțul a atras rapid sprijinul guvernului și a câștigat teren după mărturia CEO-ului companiei de luna trecută în fața Congresului, când legislatorii americani au acuzat TikTok că servește ca un cal troian pentru Beijing pentru a „manipula America” și a absorbi o mulțime de date sensibile despre cetățenii SUA.

În acest moment însă, interviurile cu parlamentari, experți juridici și în securitate națională și foști oficiali din două administrații, inclusiv unele implicate direct în efortul de a interzice aplicația TikTok, sugerează că o interdicție ar putea să nu fie posibilă vreodată, scrie Politico. Unii oameni din interior încep chiar să se îngrijoreze că guvernul nu va putea niciodată să restricționeze în mod semnificativ utilizarea TikTok și iau în considerare abordări alternative pentru a atenua orice amenințare pe care o reprezintă aplicația.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *