TIAD: Oamenii de afaceri turci, interesati de investitii in Romania

, , ,
 

Companiile turceşti sunt interesate să investească în România, unde apreciază că există numeroase oportunităţi de business, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci.
“Oamenii de afaceri turci văd în România o sursă importantă de oportunităţi de business. Unul dintre principalele avantaje oferite de această ţară este posibilitatea de a accesa fonduri europene. Companiile turceşti vor să vină aici să investească în domenii precum agricultura, energia sau industria şi să-şi dezvolte afacerile cu ajutorul banilor oferiţi de Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele TIAD, Omer Susli.
“Turcia este unul dintre pincipalii parteneri comerciali ai României şi o sursă importantă de investiţii. Ne bucurăm să vedem interesul manifestat de oamenii de afaceri turci pentru economia românească (…) Administraţia română depune toate eforturile pentru le a sprijini accesul la toate avantajele şi facilităţile de care se bucură oricare companie românească”, a declarat ambasadorul român în Turcia, Radu Onofrei, citat în comunicat.
Camera de Comerţ de la Ankara va organiza în toamna acestui an o misiune de afaceri turcă pentru a prospecta oportunităţile de investiţii oferite de România.
Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) este o organizaţie non-profit, constituită în 1993, la initiaţiva oamenilor de afaceri turci din România şi are ca principal obiectiv dezvoltarea relaţiilor economice, sociale şi culturale dintre Turcia şi România. Cei aproximativ 150 de membri ai asociaţiei activează în domeniul aparaturii electrice şi electronice, al produselor chimice şi maselor plastice, în transporturi, construcţii de maşini, industrie, comerţ, financiar-bancar, alimentaţie, confecţii, turism şi construcţii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *