Tensiuni in Osetia de Sud

, , ,
 

Osetia de SudCurtea Supremă a Osetiei de Sud a declarat legală anularea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, respingând plângerea depusă de ex-candidatul opoziţiei, Alla Djioeva. Autorităţile separatiste susţin că, pe 29 noiembrie, din cauza numeroaselor încălcări ale legislaţiei în timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor, au fost anulate rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care, potrivit Comisiei Electorale Centrale, au fost câştigate de Alla Djioeva. Noile alegeri au fost programate pentru 25 martie, însă Djioeva nu va putea să participe la ele, conform hotărârii judecătoreşti. Nefiind de acord cu această hotărâre, ea s-a declarat preşedinte al Osetiei de Sud şi a organizat acţiuni de protest în Ţhinvali.

Granita cu Rusia, inchisa

Calea de acces dintre Rusia si Osetia de Sud a fost închisa „din cauza agravarii situatiei politice în republica în scopul prevenirii provocarilor”, au comunicat organele de ordine ale republicii. Dupa încercarea de asasinare a procurorului general din Osetia de Sud, actiunile structurilor de forta vor fi coordonate de ministrul de Interne, a declarat presedintele Eduard Kokoitî, la sedinta de urgenta xu sefii structurilor de forta din republica.
Ex-candidatul la presedintia Osetiei de Sud, Alla Djioeva, intentioneaza sa reuneasca sedinta Consiliului de stat, creat de ea, la care sa se stabileasca planul actiunilor urmatoare. Djioeva intentioneaza sa ceara azil politic în Rusia pentru ea, sustinatorii si alegatorii ei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *