Talibanii ameninta Europa si Statele Unite ale Americii

, , , ,
 

Talibanii ameninta Romania

Talibanii ameninta Romania

Talibanii pakistanezi au promis ca vor ataca Statele Unite si Europa, la doua zile dupa ce Washingtonul a anuntat ca a plasat gruparea pakistaneza Tehreek-e-Taliban pe o lista neagra a organizatiilor teroriste internationale. „In curand, vom viza America si Europa, ne vom razbuna pentru raidurile avioanelor fara pilot”, a declarat Qari Hussain, un comandant al Tehreek-e-Taliban. Presedintele american, Barack „Obama, si aliatii sai sunt inamicii nostri, le este teama de noi. Ne este indiferent daca ne-au calificat drept grupare terorista”, a adaugat cel care este supranumit „Ustad-e-Fidaeen” sau „Profesor de kamikaze”. „Vom comite mai multe atacuri, in interiorul Pakistanului si Afganistanului. Vom viza americanii si pe aliatii lor, oricare ar fi ei”, a mai spus Qari Hussain. „Obama si prietenii sai sunt adevaratii teroristi. Pakistanul este de asemenea un aliat al Statelor Unite si vom ataca toti responsabilii Guvernului pakistanez”, a conchis el. Fortele americane mobilizate in Afganistan efectueaza frecvent raiduri cu ajutorul rachetelor lansate de avioane fara pilot impotriva talibanilor si a altor insurgenti islamisti care au legaturi cu al-Qaida, refugiati in zonele tribale din nord-vestul Pakistanului. incepand din august 2008, peste 1.000 de persoane au fost ucise in cursul a mai mult de 100 de atacuri cu avioane fara pilot in Pakistan, inclusiv un anumit numar de comandanti insurgenti. Aceste operatiuni alimenteaza sentimentul antiamerican care este raspandit in Pakistan.

Masuri suplimentare

Seful diplomatiei americane, Hillary Clinton, aflata in vizita oficiala in Pakistan, a solicitat autoritatilor de la Islamabad sa adopte „masuri suplimentare” impotriva terorismului, informeaza presa americana, citata de KARADENIZ PRESS. Subliniind ca guvernele de la Washington si Islamabad „si-au intensificat cooperarea in lupta antiteroriste”, secretarul de stat american a avertizat totusi ca daca pista originii unui atentat impotriva SUA duce in Pakistan, aceasta ar avea un „impact devastator asupra relatiei noastre”.
Atentatul esuat in Times Square din New York in luna mai, de care a fost acuzat pakistanezul Faisal Shahzad, a fost revendicat de grupul de talibani pakistanezi Tehrik-e-Taliban, principala miscare care opereaza in zonele tribale ale Pakistanului. Hillary Clinton a evocat legatura stransa care exista intre acest grup, grupurile de talibani pakistanezi si aliatii acestora din Al-Qaida. Ea a confirmat, de asemenea, ca Washingtonul intentioneaza sa-i claseze printre „teroristi” pe sefii retelei de insurgenti Haqqani, foarte activi impotriva coalitiei internationale in Afganistan, dar considerati ca apropiati de serviciile de informatii pakistaneze.
New York Times a scris recent ca generalul american David Petraeus, numit la comanda fortelor coalitiei, militeaza in favoarea acestei masuri. Seful Departamentului de Stat american a starnit senzatie in timpul vizitei sale precedente, din octombrie 2009, sugerand public ca responsabili pakistanezi stiau unde se ascundeau responsabili ai Al-Qaida dupa atentatele din 11 septembrie 2001, in SUA. Cooperarea cu Islamabadul in materie de securitate a progresat mult de atunci, afirma guvernul american.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *