Tadjikistan: Asasinat mafiot in familia presedintelui

, ,
 

O rudă a preşedintelui Emomali Rahmonov a fost asasinată în stilul reglărilor mafiote în Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală.
Victima este Holmumin Safarov, soţul surorii mai mari a preşedintelui, care conducea serviciile forestiere şi de vânătoare, scrie presa rusă. „Iniţial a fost vizată maşina lui Safarov, apoi acesta a fost ucis cu un glonţ în cap”, a adăugat o sursă anonimă. Potrivit unor surse din serviciile secrete tadjice, preluate de agenţiile de presă ruse, crima s-a produs la puţin timp după miezul nopţii, într-o suburbie a capitalei Duşanbe, în zona autogării. Autorii crimei s-au folosit de un pistol Makarov.
Tadjikistanul, o republică din Asia Centrală şi cea mai săracă dintre fostele republici sovietice, este condusă cu o mână de fier, din 1992, de preşedintele Emomali Rahmonov. Această ţară, care are o frontieră de 1.340 de km cu Afganistanul, este una din principalele rute de tranzit al drogurilor afgane, exportate inclusiv în Rusia şi ţări europene, precum şi teatrul de operaţiuni al unor grupări islamiste, potrivit autorităţilor.
Situaţia de aici rămâne fragilă după acordul de pace încheiat în 1997, prin care s-a pus capăt războiului civil între putere şi insurgenţii islamişti. Acest conflict, care a izbucnit după dezmembrarea URSS, s-a soldat cu aproximativ 150.000 de morţi. Presa rusă a evocat în trecut implicarea unor oficiali ai regimului în traficul de droguri afgane.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *