„Svoboda”: Ministerul Apărării evacuează marina ucraineană din Crimeea

, , , , ,
 
Flota militara ucraineana, motiv de disputa politica la Kiev

Flota militara ucraineana, motiv de disputa politica la Kiev

Ministerul Apărării din Ucraina intenționează să transfere comandamentul marinei militare ucrainene din portul Sevastopol la Kiev, a declarat deputatul din formațiunea nationalista „Svoboda”, Iurii Sitrotiuk, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Parlamentarul a făcut referire la o dispoziție a ministrului ucrainean al Apărării, Pavlo Lebediev. „Acest pas va slăbi poziția militară și politică a Ucrainei în Sevastopol și în Crimeea” consideră politicianul. Potrivit lui, transferul comandamentului marinei militare din peninsulă va avea drept rezultat creșterea  influenței militarilor  ruși în regiunea autonoma.
Pana in acest moment, Ministerul Apărării de la Kiev nu a comentat aceste acuzatii.

Scandal cu repetitie

Un scandal similar a avut loc si în anul 2004. În acea perioadă, asociația „Sevastopolul Ucrainean” a făcut publice planurile președintelui Leonid Kucima de a transfera navele militare ale Ucrainei din portul Sevastopol pe lacul Donuzlav de lângă Eupatoria. Îngrijorările asociației nu s-au adeverit.
Reamintim ca autoritatile de la Kiev nu au acceptat demersurile Federatiei Ruse privind stationarea separata a flotelor militare ucraineana si rusa din Marea Neagra.
Presa ucraineană a mai scris anterior că ministrul Pavlo Lebediev, fost deputat al Partidului Regiunilor intr-o circumscriptie din orasul Sevastopol si unul dintre cei mai importanti oligarhi locali, a dipus vânzarea unor terenuri „în plus” ale Ministerului Apărării din Kiev și Republica Autonoma Crimeea, achizitionate promt de catre firme cu capital rusesc.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *