Summitul NATO de la Chicago: Putin refuza sa particile, Ianukovici invitat VIP

, , ,
 

NATO pregateste summit-ul din SUA

Alianţa Nord Atlantică l-a invitat pe preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, să participe la summitul NATO, care va avea loc în perioada 20-21 mai 2012, la Chicago. Potrivit Interfax, anuntul a fost făcut de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în cadrul unei video-conferinte Moscova-Bruxelles. “Sper ca actuala colaborare dintre Ucraina şi NATO să se dezvolte şi mai mult în următorii ani”, a declarat Rasmussen. Acesta a adăugat că Ianukovici a fost invitat la summitul de la Chicago pentru a discuta despre situaţia din Afganistan. Totodată, Anders Fogh Rasmussen a subliniat faptul că NATO respectă decizia Ucrainei cu privire la statutul său de ţară neutră.
Anterior, Rasmussen  a declarat că noul presedinte ales al Federatiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea lipsi de la summitul de la Chicago. Motivul ar consta în pregătirile Rusiei pentru învestirea lui Putin în functia de presedinte.
Secretarul general al NATO a mentionat că a avut o convorbire telefonică si cu Vladimir Putin, fără să precizeze care a fost subiectul discutiei. Totodată, Dmitrii Pescov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a precizat că în prezent nu este abordată problema organizării summitului Rusia-NATO.
Mai devreme, premierul de la Kiev, Mykola Azarov, a declarat că Ucraina va continua colaborarea cu NATO, de pe pozitia de tară neangajată în blocuri militare, pentru că aceasta ar putea ajuta tara să-si modernizeze fortele armate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.