Submarinul nuclear rusesc Ekaterinenburg, in flacari

, ,
 

Ekaterinenburg in flacariUn submarin nuclear rusesc a luat foc, joi, în timpul unor lucrări efectuate pe şantierul naval din regiunea Murmansk.
Incendiul era încă activ vineri dimineaţa, dar “controlat”, în timp ce o parte din echipaj se află în continuare la bordul submarinului, au anunţat agenţiile ruse citând autorităţile. “O parte din echipaj se află la bordul submarinului şi controlează în permanenţă parametrii de temperatură şi dioxid de carbon”, potrivit Ministerului Apărării, în timp ce Parchetul militar a dat asigurări că “incendiul a fost controlat”.
Submarinul Ekaterinenburg a luat foc, joi, în timpul unor lucrări efectuate pe şantierul naval din regiunea Murmansk. “Structura de lemn care susţinea submarinul în incinta şantierului naval a luat foc. Incendiul a cuprins submersibilul pe exterior, fără să existe nicio ameninţare pe interior”, a declarat Vadim Serga, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale ruse.
Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Interfax, a precizat că este vorba de submarinul nuclear Ekaterinburg, dând asigurări că în urma incidentului nu s-au înregistrat scurgeri de substanţe radioactive. Incidentul a avut loc în apropiere de Severomorsk, într-o zonă unde au acces doar persoane care deţin permise speciale.
Nivelul radioactivităţii în localitatea Rosliakovo, unde un submarin nuclear rusesc a fost afectat de un incendiu, este în limitele normale şi nu prezintă “o ameninţare pentru populaţie”, a anunţat vineri departamentul regional al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă. “Aceşti parametri se încadrează în fluctuaţia normală a radiaţiilor. Nu există o ameninţare pentru populaţie”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *