SUA vor rezolvarea conflictul din estul Ucrainei și ar putea amâna trimiterea de rachete anti-tanc armatei ucrainene.

, , , ,
 

Reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker

Președintele SUA Donald Trump vrea să se ajungă la un compromis pașnic în Ucraina și vrea ca această țară să își recâștige suveranitatea și intergritatea teritorială, susține reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, într-un interviu pentru The Global Politico. „Știu, auzind direct de la președinte [Donald Trump], că vrea acest lucru. El vrea să fie pace, el vrea să îl vadă [conflictul din estul Ucrainei] rezolvat. El vrea să vadă că Ucraina își primește înapoi teritoriile. Este foarte clar”, a declarat Volker.

Acesta mai susține că negocierile pe care le duce ar putea totuși fi compromise, la fel ca și discuțiile cu Putin, de oferirea de arme către Ucraina.

După luni de discuții interne, atât Pentagonul, cât și Departamentul de Stat au recomandat lui Trump să își dea acordul privind pachetul de armament în valoare de 47 de miloane ce ar urma să fie destinat Ucrainei, inclusiv rachete anti-tanc de tip Javelin pentru care Ucraina a făcut un lobby puternic.

Dar Trump nu a semnat încă acest document și mulți analiști din Rusia cred că nu o va face, concluzionează autorul articolului din The Global Politico. „Nu este încă o decizie aici”, a concluzionat Volker.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *