SUA vor consolida fortele militare din Golful Persic dupa retragerea din Irak

, ,
 

Navele militare ale SUA raman in Golful Persic

Navele militare ale SUA raman in Golful Persic

Washingtonul intentioneaza sa-si mareasca prezenta militara in Golful Persic dupa retragerea trupelor din Irak, anul acesta, au declarat oficiali si diplomati americani pentru New York Times, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Noi trupe ar putea fi desfasurate in Kuwait pentru a raspunde in cazul unui colaps al securitatii in Irak sau in cazul unei confruntari militare cu Iranul, scrie ziarul, citand surse oficiale americane.
Barack Obama a anuntat recent ca toti militarii americani din Irak vor fi retrasi pana la sfarsitul anului 2011. In afara de discutii pe tema mentinerii unor trupe in Kuwait, SUA se gandesc sa trimita mai multe nave militare in apele internationale din regiune. De asemenea, vor sa extinda legaturile militare cu sase natiuni din Consiliul de cooperare al Golfului care impartasesc temerile SUA legate de ambitiile Republicii Islamice Iran.
Generalul american Karl R Horst a spus ca autoritatile SUA se concentreaza pe desfasurari mai mici de forte, dar cu capacitate maxima, si pe parteneriate de antrenament cu armatele din regiune. „Ne gandim sa revenim la situatia de dinainte”, a spus Horst.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *