SUA si-au inchis ambasada de la Damasc

, , , ,
 

Ambasada SUA SiriaSUA şi-au închis luni ambasada de la Damasc şi i-au evacuat pe ultimii funcţionari prezenţi în Siria, a anunţat Departamentul de Stat într-un comunicat.
Ambasada SUA la Damasc “şi-a suspendat toate activităţile începînd cu 6 februarie 2012, ţinând cont de continuarea violenţelor şi deteriorarea condiţiilor de securitate”, se precizează în comunicat. “Toţi funcţionarii ambasadei, precum şi familiile lor, au plecat”, a adăugat Departamentul de Stat, cerând tuturor americanilor prezenţi încă în Siria să părăsească ţara.
Citând un important responsabil din cadrul Departamentului de Stat american, CNN a explicat anterior că ambasada a devenit “o potenţială ţintă” pentru un atentat sinucigaş. Închiderea ambasadei are loc după ce noi violenţe au făcut luni 37 de morţi în Siria, la două zile după veto-ul Rusiei şi Chinei asupra unui proiect de rezoluţie al Naţiunilor Unite care condamnă represiunea sângeroasă a manifestanţilor de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Lavrov, la Damasc

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se va deplasa marţi, la Damasc, pentru a evoca aplicarea rapidă de “reforme democratice indispensabile”, a anunţat duminică diplomaţia rusă. Rusia “are intenţia de a face tot posibilul pentru o stabilizare rapidă a situaţiei din Siria, prin aplicarea rapidă de reforme democratice indispensabile”, se precizează în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.
“În acest scop, (…) Serghei Lavrov şi şeful serviciului de informaţii externe, Mihail Fradkov, se vor deplasa la Damasc pe 7 februarie, pentru a se întâlni cu preşedintele sirian Bashar al-Assad”, adaugă sursa citată. “Continuăm să credem că toate părţile (…) trebuie să îşi concentreze eforturile pentru a începe un amplu dialog naţional între sirieni şi a contribui la încetarea cât mai curând posibil a violenţelor”, menţionează ministerul rus în acelaşi comunicat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *