SUA se implica in continuare in rezolvarea conflictului transnistrean

, , , ,
 

Moser FilatWilliam H. Moser, ambasadorul american în Republica Moldova, a accentuat importanţa menţinerii dialogului constructiv în soluţionarea problemei transnistrene şi a dat asigurări că SUA vor contribui şi în continuare la acest proces.
Totodată, ambasadorul SUA în Republica Moldova a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în promovarea reformelor şi în democratizarea ţării. William H. Moser s-a referit, în mod special, la proiectele implementate de Fondul Provocările Mileniului Moldova, în cadrul Programului “Compact”. Acest Program vizează dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.
Premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu ambasadorul american, William H. Moser. Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează relaţiile moldo-americane, situaţia politică din R. Moldova şi ultimele evoluţii în procesul de reglementare a problemei transnistrene. Premierul a făcut o trecere în revistă a activităţii Guvernului în ultima perioadă, în special în ceea ce vizează agenda externă. De asemenea, Vlad Filat a exprimat speranţa că următoarea rundă de negocieri în formatul “5+2”, care va avea loc la Dublin, în perioada 28-29 februarie, va imprima o dinamică pozitivă procesului de reglementare.
Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, care va fi marcată pe data de 28 februarie. Curent, prilej cu care părţile au remarcat o revigorare şi aprofundare fără precedent a relaţiilor R. Moldova-SUA pe întregul lor spectru, în ultimii doi ani.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *