SUA saluta primirea Rusiei in OMC

, , ,
 

Statele Unite au salutat miercuri intrarea Rusiei în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), afirmând că aderarea sa deschide “oportunităţi” pentru companiile americane.
“Aderarea Rusiei deschide calea unui număr tot mai mare de oportunităţi pentru ca firmele americane să-şi exporte şi să-şi vândă produsele şi serviciile în Rusia”, a dat asigurări într-un comunicat reprezentantul american pentru comerţ exterior, Ron Kirk. Rusia a devenit oficial miercuri cel de-al 156-lea membru al OMC după 18 luni de negocieri complexe, sperând ca astfel să-şi poată moderniza economia.
Oficialul a american a precizat totodată că Legislativul american urmează să aprobe “relaţii permanente” cu Rusia, pentru ca SUA să poată “beneficia pe deplin” de această aderare. Congresul american va dezbate o lege care ar retrage definitiv Rusia de pe lista ţărilor vizate de amendamentul Jackson-Vanik din 1974, care interzice SUA să aibă relaţii comerciale privilegiate cu ţări vinovate de încălcări ale drepturilor omului.
“Preşedintele Obama a indicat că s-a angajat să lucreze cu Congresul pentru ca această lege să fie adoptată în cât mai scurt timp posibil”, a menţionat Kirk. Rusia, care era ultima mare putere din afara OMC, a obţinut în decembrie anul trecut acordul statelor membre ale acestei organizaţii internaţionale pentru aderarea sa.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *