SUA-Rusia, pericol de ciocnire geopolitică

de | dec. 24, 2022 | FEDERATIA RUSA | 0 comentarii

Riscul unei „ciocniri” între Statele Unite şi Rusia este unul ridicat, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul rus la Washington, afirmând că americanii duc deja un război prin intermediari împotriva Moscovei, scrie CNN, citat de mass-media de la București. Războiul declarațiilor „Astăzi nimeni nu mai ascunde adevăratele obiective ale Casei Albe în politica ei faţă de […]
Putin, căutat de justiția internațională
Patriarhul rus Kirill, un aliat de nădejle al președintelui Putin

Patriarhul rus Kirill, un aliat de nădejle al președintelui Putin

Riscul unei „ciocniri” între Statele Unite şi Rusia este unul ridicat, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul rus la Washington, afirmând că americanii duc deja un război prin intermediari împotriva Moscovei, scrie CNN, citat de mass-media de la București.

Războiul declarațiilor

„Astăzi nimeni nu mai ascunde adevăratele obiective ale Casei Albe în politica ei faţă de noi. Pe toate canalele TV, comentatorii politici vorbesc despre nevoia intensificării războiului Statelor Unite împotriva Federaţiei Ruse prin intermediari”, a declarat Antonov într-un interviu pentru agenţia TASS.

„Le reamintesc celor ce se uită că un război prin intermediari se face cu ajutorul unor agenţi. Asta este ceea ce fac americanii pe teritoriul ucrainean”, a adăugat ambasadorul.

„Subliniem că riscul unei ciocniri între cele două mari puteri (Rusia şi SUA n.r.) este ridicat”, a spus Antonov.

Dialog înghețat

Ambasador rus a declarat că dialogul dintre Moscova şi Washington este îngheţat, în prezent.

„Ambasada rusă este nevoită să lucreze într-o atmosferă de ostilitate şi suspiciune. Din cauza deciziilor cercurilor de putere care sunt obsedate să ne prezinte ca un stat paria, dialogul ruso-american a intrat într-o eră glaciară”, a spus Antonov.

Acesta a adăugat că vizita preşedintelui ucrainean în Statele Unite arată că nici Washingtonul, nici Kievul nu sunt „pregătite pentru pace”.

„Punctul central al discuţiilor a fost războiul, ceea ce înseamnă moartea soldaţilor obişnuiţi şi legarea regimului ucrainean de interesele Statelor Unite”, a mai spus Anatoli Antonov.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *