SUA reduc efectivele fortelor aeriene

de | feb. 4, 2012 | Alte regiuni, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Armata americană a comunicat vineri planul detaliat de reducerea a efectivelor forţelor sale aeriene cu 10.000 de membri, în cadrul programului de redimensionare a capacităţilor şi de pregătire pentru confruntări armate viitoare.

Air National GuardArmata americană a comunicat vineri planul detaliat de reducerea a efectivelor forţelor sale aeriene cu 10.000 de membri, în cadrul programului de redimensionare a capacităţilor şi de pregătire pentru confruntări armate viitoare.
Mai mult de jumătate din această reducere de efective, dar şi de avioane şi alte echipamente, se va face în cadrul Gărzii Naţionale Aeriene (Air National Guard) constituită, în principal, din civili aflaţi sub comanda guvernatorilor de state, dar care pot fi mobilizaţi de armata SUA în caz de război.
În schimb, efectivele Forţelor Aeriene (Air Force) vor fi reduse cu numai 900 de membri, conducătorii acestei unităţi afirmând că orice reducere suplimentară de efective va afecta capacitatea sa operaţională de a răspunde la mai multe crize simultan. Planul prezentat mai prevede şi renunţarea la unele avioane şi relocarea altora către alte baze militare.
Strategia americană privind apărarea, prezentată la începutul anului 2012 de preşedintele Barack Obama, va genera o schimbare profundă pentru forţele armate americane. După un deceniu de combatere a insurgenţei în Irak şi Afganistan, de unde trupele americane urmează să se retragă până la sfârşitul lui 2014, numărul militarilor va fi redus, măsura urmând să afecteze în special forţele terestre (US Army) şi marina.
Deşi nu au fost oferite cifre oficiale, forţele terestre ar urma să treacă de la 565.000 de militari în serviciul activ la 520.000 după 2014 şi ar putea scădea sub 500.000, potrivit unor observatori. Corpul infanteriştilor marini, care numără în prezent 202.000 de membri, va scădea cu 15.000 până la 20.000 de persoane. La sfârşitul lui august 2001, forţele terestre aveau 482.000 de militari, iar Marina 173.000.
În consecinţă, prezenţa US Army în Europa, unde sunt staţionaţi 43.000 de militari, în principal în Germania, va “evolua”, potrivit documentului care prezintă această strategie. Cel puţin o brigadă (3.500 de militari) va fi retrasă din această ţară, potrivit unor oficiali din cadrul apărării.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *