SUA propune premierul turc Recep Erdogan sa-si amane vizita in Fasia Gaza

, , , ,
 
Secretarul de stat al SUA, John Kerry (stanga), premierul turc Recep Erdogan (centru) si ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu (dreapta)

Secretarul de stat al SUA, John Kerry (stanga), premierul turc Recep Erdogan (centru) si ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu (dreapta)

Seful diplomatiei americane, John Kerry, i-a recomandat premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, sa amane vizita pe care intenţioneaza sa o efectueze luna viitoare în Fasia Gaza din cauza faptul ca aceasta ar putea afecta discutiile de pace israeliano-palestiniene, informeaza cotidianul turc Hurriyet. “I-am transmis premierului ca ar fi mai bine sa amane aceasta vizita”, a spus Kerry dupa întrevederea pe care a avut-o cu Erdogan. “Credem ca ar fi mai bine sa asteptam condiţii mai favorabile”, a adaugat Kerry. Atat Autoritatea Palestiniana cat si guvernul de la Tev-Aviv si-au exprimat nemultumirea referitor la o eventuala vizita a lui Erdogan in aceasta zona. Erdogan vrea ca Israelul sa inlesneasca conditiile de intrarea a bunurilor in Fasia Gaza si a anuntat ca intentioneaza sa vizite aceste zone mai libere din acest punct de vedere in saptamanile ce urmeaza. Acest lucru ar putea complica planurile de reconciliere turco-israeliene, dupa incidentul din 2010 cand soldatii israelieni au ucisi noua cetateni turci care se aflau la bordul unui vas cu ajutoare pentru palestinieni. O delegatie israeliana este programata pentru a se intalni cu oficiali turci, in cursul zilei de marti, pentru a stabili compensatiile pentru familiile celor ucisi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *