SUA aprobă 350 de milioane de dolari, asistență pentru armata Ucrainei și pentru dotarea acestea cu armament

, , , ,
 

Autoritățile SUA aprobă 350 de milioane de dolari, asistență pentru armata Ucrainei și pentru dotarea acestea cu armament, inclusiv de tip letal. Comitetul pentru Servicii Armate din Casa reprezentanților și Senatul american a aprobat un proiect de buget pentru anul fiscal 2018, în care a proiectat 350 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv sub forma de arme letale. Acest lucru a fost făcut public, miercuri, de către Comitet.

Legea Națională de Apărare Autorizată a autorizat 350 de milioane de dolari pentru asistență de securitate către Ucraina, inclusiv în ceea ce privește defensiva letală”, se precizează în document. Acesta mai specifică că jumătate din acest fonduri vor fi restricționate până ce secretarul apărării al SUA observă că Ucraina a luat măsuri substanțiale pentru a face reforme insittuționale în domeniul apărării. Aceeași lege a autorizat 4,6 miliarde de dolari pentru Inițiativa de Descurajare Europeană pentru a da asigurări alianților NATO și de a întări securitatea în Europa.

Aceeași lege prevede un buget anual de 700 de miliarde de dolari pentru apărarea SUA, cu 26,1 miliarde de dolari peste ce a cerut președintele Donald Trump.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *