SUA ameninta Siria cu Consiliul de Securitate

, ,
 

assadCasa Albă a estimat marţi că Siria nu şi-a respectat angajamentele faţă de Liga Arabă şi că este “timpul” pentru Consiliul de Securitate al ONU să acţioneze pentru “a creşte presiunea” asupra regimului de la Damasc. “Au trecut 16 zile de când regimul sirian a semnat protocolul de acord cu privire la venirea observatorilor Ligii Arabe şi nouă săptămâni de când el şi-a dat unda verde la planul de acţiune în patru puncte al Ligii” a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama, Jay Carney (foto). “Am spus în mod clar că în cazul în care iniţiativa Ligii Arabe nu este aplicată, comunitatea internaţională ar trebui să examineze noi măsuri pentru a forţa regimul să pună capăt violenţei contra cetăţenilor săi”, a reamintit Carney într-un briefing.
Referindu-se la “tiruri trase de lunetişti, acte de tortură şi crime ce continuă în Siria”, Carney a concluzionat că este “evident că nu a fost respectat caietul de sarcini” de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad. “Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali. Credem că este timpul pentru Consiliul de Securitate să acţioneze. Ne dorim din partea comunităţii internaţionale să arate solidaritate pentru a sprijini aspiraţiile legitime ale sirienilor”, a promis el.
Potrivit Comitetelor de coordonare locală, care organizează manifestaţiile pe teren, 390 de persoane au fost ucise de când observatorii şi-au început misiunea la 26 decembrie. Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a admis că tirurile asupra manifestanţilor antiregim continuă. LCC i-a chemat pe arabi şi observatori să aibă o atitudine “obiectivă, imparţială şi onestă precum şi simţul responsabilităţii. şi să anunţe dacă nu pot continua singuri această misiune pentru a cere ajutor din partea organizaţiilor internaţionale în cauză”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *