SUA acuza din nou Rusia ca trimite arme regimului sirian

, , , ,
 

Secretarul de stat american Hillary Clinton a acuzat guvernul rus de furnizarea unor elicoptere militare regimului de la Damasc.
Într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Washington, Clinton a declarat că SUA sunt preocupate în legătură cu “transportul de elicoptere militare ruse” ce se află în prezent în drum spre Siria. Administraţia americană se teme că elicopterele ar putea duce la o “escaladare şi mai gravă a conflictului” din această ţară, a adăugat ea.
Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a refuzat să precizeze sursa informaţiilor privind livrările de elicoptere ruseşti în Siria. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat marţi că nu dispune de date cu privire la un transport de elicoptere militare ruse către Siria. Autorităţile siriene utilizează într-adevăr tehnică militară în represaliile împotriva propriilor cetăţeni, a subliniat el, însă nu a putut să precizeze dacă Damascul a recurs şi la echipamentele importate din Rusia în cadrul represiunii. “Utilizarea elicopterelor împotriva propriului popor este inacceptabilă”, a exclamat acesta.
Întrebat de ce Washingtonul nu blochează furnizarea de arme ruseşti regimului de la Damasc, Kirby a specificat că administraţia americană nu a anunţat niciun embargo asupra livrărilor de armament către Siria. În acelaşi timp, Rusia insistă că transferul de arme către Siria nu are nicio legătură cu conflictul din această ţară. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov urmează să efectueze miercuri o vizită la Teheran, unde, printre altele, va discuta şi planurile privind convocarea unei conferinţe pe tema situaţiei din Siria cu implicarea Iranului, chiar dacă Washingtonul se opune participării acestuia din urmă

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *