Strategia UE pentru regiunea Dunării, discutata la Bucureşti

, , , , , ,
 
Strategia Dunarii, discutata la Bucuresti

Strategia europeana a Dunarii, discutata la Bucuresti

Conferinţa ”Regiunea Dunării – Mai puternici împreună, mai puternici în lume”, care se desfăşoară în perioada 28-29 octombrie, la Bucureşti, reuneşte reprezentanţi guvernamentali din cele 14 state dunărene, alături de oficiali europeni (Comisie, PE, Comitetul regiunilor), reprezentanţi ai regiunilor şi oraşelor dunărene, mediului academic, de afaceri şi ai societăţii civile, relateaza mass-media locala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS.
Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, va participa la sesiunea de deschidere a Forumului SUERD, programată pentru luni, la ora 14.00. De asemenea, Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş va lua parte la lucrările Forumului, inclusiv la sesiunea care va încheia manifestarea.

Ambitii europene

Forumul urmăreşte să reflecte modul în care strategia ajută statele riverane să facă faţă provocărilor actuale comune (“mai puternici împreună”), dar şi să influenţeze revitalizarea economiei (“mai puternici în lume”).
Temele de discuţie din sesiunile plenare vor viza: rolul Strategiei Dunării pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, echilibrarea dezvoltării economice cu ecologia şi gestionarea riscurilor de mediu, finanţarea proiectelor pentru Strategia Dunării în viitorul cadru de finanţare europeană 2014-2020.
Sesiunile tematice paralele vor fi structurate în funcţie de cei patru piloni ai Strategiei Dunării, respectiv: conectivitatea, o regiune a Dunării ecologică, o regiune care să se dezvolte pe baza noilor tehnologii şi de care să beneficieze toţi locuitorii săi, care să fie totodată atractivă, eficientă şi sigură.
În premieră, la ediţia din acest an vor fi organizate două reuniuni – reuniunea miniştrilor afacerilor externe şi cea a miniştrilor dezvoltării regionale din statele SUERD. De asemenea, în această perioadă vor avea loc şi alte reuniuni ale grupurilor pentru ariile prioritare competitivitate, educaţie, cultură şi turism.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *