Stefan Fule: UE va continua sa sustina R Moldova

, , ,
 

Uniunea Europeană acordă o importanţă deosebită sistemelor juridic şi de aplicare a legii, precum şi necesităţii întăririi luptei împotriva corupţiei şi ameliorării climatului de afaceri şi investiţional, a declarat luni Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Füle, după întrevederea cu preşedintele parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.
“Am elogiat parlamentul Republicii Moldova pentru adoptarea legii privind oportunitatea de şanse, în luna mai, care a fost crucială pentru efectuarea de noi paşi în dialogul UE-R. Moldova privind liberalizarea regimului vizelor. L-am asigurat pe dl Marian Lupu că UE are aceeaşi viziune privind priorităţile reformei care sunt critice pentru asigurarea prosperităţii pe termen lung şi a stabilităţii Republicii Moldova şi că Uniunea Europeană va continua să-i susţină ţara în eforturile sale reformatoare pline de provocări”, a afirmat oficialul Comisiei Europene.
Stefan Füle a precizat că a căzut de acord cu şeful legislativului de la Chişinău că sprijinul popular larg pentru reforme şi continuarea integrării europene sunt factori-cheie care trebuie luaţi în considerare. “Parlamentul este prin definiţie cel mai bun loc posibil pentru ca toate forţele politice să dezbată împreună priorităţile ţării într-un spirit de cooperare. În acest context, calea de urmat ar trebui să fie întărirea acestui cadru şi folosirea lui inclusiv pentru chestiunile legate de media în deja înfiinţata comisie parlamentară de specialitate”, a adăugat Füle.
De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă relaţiile “cu o rapidă dezvoltare” din cadrul Parteneriatului Estic. “Am căzut de acord să susţinem spiritul pozitiv şi foarte dinamic care prevalează în negocierile noastre pentru semnarea unui Acord de Asociere, ceea ce va aduce Moldova semnificativ mai aproape, economic şi politic, de UE. În plus, am discutat cum parlamentul de la Chişinău se va putea asigura cel mai bine că rezoluţiile reuniunii Euronest din aprilie 2012 sunt pe deplin implementate în Republica Moldova”, a mai spus comisarul european pentru extindere.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *