Stanski, la Chisinau: Filat invitat la Tiraspol

, , ,
 

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost invitat pentru vineri la Tiraspol pentru a discuta cu liderul separatist al regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk, în privinţa reluării circulaţiei trenurilor de marfă pe segmentul transnistrean, a declarat miercuri aşa-numitul ministru de externe al Transnistriei, Nina Ştanski.
Nin Ştanski a avut miercuri o întrevedere de câteva ore la Chişinău cu vicepremierul R Moldova responsabil pentru reintegrare, Eugen Carpov, la care au asistat şi participanţii la negocierile în formatul 5+2. “Pentru vineri, 30 martie, l-am invitat pe premierul Vlad Filat la Tiraspol unde se va întâlni cu Evgheni Şevciuk, iar scopul principal al acesteia este să convină asupra acordului privind reluarea transportului feroviar de mărfuri”, a declarat ea.
Eugen Carpov a declarat că reluarea mişcării trenurilor pe segmentul transnistrean va influenţa pozitiv activitatea agenţilor economici de pe ambele maluri ale Nistrului, care astfel vor evita un ocol de aproximativ 400 de kilometri. Circulaţia trenurilor pe segmentul transnistrean a fost întreruptă în anul 2006, când autorităţile separatiste au pretins taxe pentru tranzitarea trenurilor. În octombrie 2010 a fost reluată circulaţia trenurilor pe traseul Chişinău-Odesa.
Vlad Filat şi Evgheni Şevciuk au mai avut două întrevederi, una la sfârşitul lunii ianuarie la Odesa şi alta săptămâna trecută la Chişinău.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *