Sprijin polonez pentru Chisinau

, , , ,
 

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, avocat al Republicii Moldova in UE

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, avocat al Republicii Moldova in UE

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski a declarat astazi ca tara sa va sprijini activ liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii Republicii Moldova, in cadrul negocierilor Acordului de Asociere RM-UE, relateaza mass-media de la Chisinau, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Sikorski a remarcat, in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o astazi, la Varsovia, cu seful diplomatiei moldovenesti, Iurie Leanca, faptul ca Polonia promoveaza continuu, in cadrul institutiilor UE mesaje politice in favoarea integrarii europene a Republicii Moldova. Totodata, ministrul polonez a incurajat autoritatile de la Chisinau sa continuie procesul de democratizare a tarii, inclusiv prin organizarea in toamna acestui an a referendumului si a alegerilor libere si corecte.
Tot astazi, autoritatile poloneze au anuntat ca va acorda asistenta umanitara sinistratilor din Republica Moldova, in valoare de 100 de mii de Euro.
Reamintim ca Polonia va prelua presedintia Uniunii Europene, in a doua jumatate a anului 2011, perioada cand Chisinaul mizeaza sa finalizeze discutiile pe liberalizarea regimului de vize si sa intre intr-o faza avansata de discutii pe Acordul de liber schimb.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *