Spionii oficiali ai Politiei Romane, reuniti la Bucuresti

de | feb. 4, 2011 | România, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

O întalnire de lucru a conducerii Ministerului Administratiei si Internelor cu atasatii de afaceri interne ai M.A.I. acreditati în statele din Europa se desfasoara zilele acestea la Bucuresti. In cele trei zile ale reuniunii au loc discutii ample pe tema participarii Romaniei la extinderea si perfectionarea colaborarii pe plan extern în domeniul afacerilor interne, ca parte integranta a politicii externe a statului roman.

Ministerul Administratiei si Internelor considera indeplinita "misiunea Schenghen"

Ministerul Administratiei si Internelor considera indeplinita "misiunea Schenghen"

O întalnire de lucru a conducerii Ministerului Administratiei si Internelor cu atasatii de afaceri interne ai M.A.I. acreditati în statele din Europa se desfasoara zilele acestea la Bucuresti. In cele trei zile ale reuniunii au loc discutii ample pe tema participarii Romaniei la extinderea si perfectionarea colaborarii pe plan extern în domeniul afacerilor interne, ca parte integranta a politicii externe a statului roman. De asemenea, o atentie deosebita va fi acordata, în context, aspectelor privind îndeplinirea responsabilitatilor tehnice ale M.A.I. în procesul de aderare a Romaniei la Spatiului Schengen, cooperarea politieneasca internationala, migratia ilegala si posibilele amenintari migrationiste la adresa tarii noastre, precum si gestionarea comunicarii si formarea imaginii ministerului în plan extern.
Prezent la intalnire, in interventia sa privind „Aspecte de actualitate în domeniul afacerilor interne la nivel european. Prioritati ale Romaniei”, Bogdan Aurescu a subliniat importanta domeniului justitiei si afacerilor interne pentru asigurarea securitatii cetatenilor europeni, referindu-se în mod special la o serie de obiective care trebuie promovate si urmarite în comun de cele doua ministere: extinderea spatiului Schengen, Strategia interna de securitate a UE (SISUE), politica de liberalizare a vizelor la nivel european si consecintele sale asupra Romaniei, cooperarea în contracararea dezastrelor naturale, pachetul UE de lupta împotriva coruptiei.

Implicare activa

Bogdan Aurescu a subliniat importanta implicarii active a celor doua ministere în dezbaterea la nivel european privind crearea Politicii Europene de Azil, valorificand la maximum expertiza Romaniei în domeniu, ca stat de relocare finala pentru refugiati, dar si ca fondator si gazda al Centrului de tranzit în Regim de Urgenta pentru Refugiati de la Timisoara, creat împreuna cu UNHCR si OIM, primul din lume de acest tip. De asemenea, secretarul de stat a abordat si problematica infractionalitatii cu autori cetateni romani în statele europene, avand în vedere contributia atasatilor de afaceri interne la combaterea sa, prin cooperarea cu autoritatile statului de resedinta, dar si a perceptiei publice despre nivelul acesteia, care este de natura – pe fundalul crizei economice si al preocuparilor actuale pentru securitatea cetatenilor europeni – sa produca efecte nedorite si la nivel politic.
Nu în ultimul rand, Bogdan Aurescu a evidentiat rolul cheie al atasatilor de afaceri interne în activitatea ambasadelor, prin implicarea lor activa în dialogul cu autoritatile centrale si locale din statele în care sunt acreditati, precum si prin participarea la proiectele de cooperare desfasurate la nivel european.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *