Spioni nord-coreeni, condamnati in Ucraina

, , ,
 

Doi spioni nord-coreeni au fost condamnaţi la opt ani de închisoare, în Ucraina, pentru că au încercat să obţină informaţii secrete privind fabricarea de rachete, a declarat recent o sursă din forţele de ordine ucrainene.
Verdictul a fost pronunţat la începutul lunii iunie, însă a intrat abia recent în vigoare, a precizat sursa, sub protecţia anonimatului. Inculpaţii, care lucrau la reprezentanţa comercială a Coreii de Nord în Belarusul vecin, „îşi vor executa pedeapsa în Ucraina”, a mai adăugat aceasta. Cei doi nord-coreeni au fost descoperiţi de serviciile de securitate ucrainene după ce au încercat să contacteze o companie legată de biroul de construcţii ucrainean Iujnoe, care a proiectat celebrele rachete intercontinentale sovietice de tip SS-18, scrie cotidianul ucrainean Segodnia.
Aceştia au fost arestaţi la Dnipropetrovsk, un oraş din estul Ucrainei unde se află biroul de construcţii amintit, în momentul în care fotografiau teze de doctorat secrete privind motoarele rachetelor, potrivit presei locale. Cei doi bărbaţi au mărturisit, iar autorităţile nord-coreene au preferat să nu intervină în proces, precizează jurnalul Segodnia, care citează o sursă din Parchetul General ucrainean. „Phenianul a reacţionat pasiv: şi-au ratat misiunea, este problema lor”, a declarat sursa citată.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *