Spatiul, obiectiv strategic al Kremlinului

, ,
 

 

Kremlinul a lansat cucerirea spatiului

Kremlinul a lansat cucerirea spatiului

Federatia Rusa a anuntat ca va aloca 500 de milioane de ruble (aproximativ 12 milioane de euro – n.r.) pentru dezvoltarea de nave spatiale propulsate de energie nucleara, cu ajutorul carora aspira sa cucereasca planeta Marte, relateaza mass-media locala, citata de presa de la Bucuresti. Presedintele Agentiei spatiale ruse (Roskosmos), Anatoli Perminov, a anuntat ca in acest an vor incepe cercetarile pentru conceperea noului modul spatial, proiect la care participa, de asemenea, Agentia atomica rusa (Rosatom).
Perminov sustine ca aceste nave vor fi absolut necesare pentru zborurile de lunga durata spre planete de tipul lui Marte, una din prioritatile programului spatial rusesc.
Proiectul va fi terminat inainte de 2012, dupa care va fi necesara o investitie de 17 miliarde de ruble (400 de milioane de euro) pe timpul urmatorilor noua ani, pentru constructia propulsorului si a aparatului. Presedintele rus, Dmitri Medvedev, si-a manifestat sustinerea fata de proiect, indemnandu-l pe primul ministru Vladimir Putin ‘sa gaseasca fondurile necesare’ pentru finantare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *