Slovacia susţine aspiraţiile europene ale R. Moldova

, , ,
 

Slovacia sprijina integrarea europeana a Republicii Moldova

Slovacia sprijina integrarea europeana a Republicii Moldova

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a avut, la sfarsitul saptamanii trecute,  o întrevedere cu vicepremierul Ivan Miklos, ministru al Finanţelor al Republicii Slovacia, relateaza mass-media de la Chisinau, citand surse oficiale locale. Prim-ministrul Vlad Filat a vorbit despre situaţia economică a ţării, precizînd că guvernarea actuală a primit o moştenire foarte grea. Premierul a specificat că graţie reformelor eficiente întreprinse pe parcursul acestui an, economia Republicii Moldova a fost stabilizată şi deja înregistrează o creştere.
Vlad Filat a comunicat că integrarea europeană este un obiectiv prioritar al Guvernului şi în acest sens se munceşte mult. Premierul a vorbit despre paşii întreprinşi în vederea liberalizării regimului de vize, semnării Acordului de Comerţ Liber şi Comprehensiv şi a Acordului de Asociere. În context, Premierul a mulţumit Slovaciei pentru suportul acordat în acest sens. “În acest an, am dovedit că putem să ne asumăm angajamente şi să le îndeplinim”, a precizat Premierul.
Ivan Miklos a spus că se află pentru a patra oara în Republica Moldova, inclusiv de trei ori a vizitat ţara noastră în acest an. “Din acest considerent mă consider un prieten al Republicii Moldova. Slovacia susţine reformele demarate de Guvernul de la Chişinău şi aspiraţiile europene ale ţării Dumneavoastră”, a spus vicepremierul. Oficialul a mai declarat că a semnat cu omologul sau moldovean Veaceslav Negruţa un Acord de colaborare în domeniul managementului finanţelor publice, iar un grup de specialişti ai Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova deja se află la stagiu în Slovacia.
Ivan Miklos a spus că înţelege perfect situaţia în care se află Executivul de la Chişinău, specificînd că este nevoie de timp pentru ca populaţia să simtă cu adevărat efectul reformelor. “Republica Moldova are potenţial şi sînt sigur că are un viitor frumos”, a conchis vicepremierul.
Vlad Filat şi Ivan Miklos au mai vorbit şi despre importanţa creării unui climat investiţional favorabil, modalităţile de atragere a investiţiilor şi posibilităţile de creare a noi locuri de muncă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *