Sivas-Silopi: Evolutie pozitiva a Nabucco, in Turcia

, ,
 

Consorţiul Nabucco Gas Pipeline International a anunţat joi că a trimis Ministerului Mediului din Turcia studiul de impact asupra mediului pentru secţiunea de 733 de kilometri a gazoductului dintre Sivas şi Silopi,  la graniţa dintre Turcia şi Irak.
“Depunerea acestui studiu de impact este un pas important în procesul de aprobare şi realizare a proiectului”, a declarat directorul consorţiului Nabucco, Reinhard Mitschek. Consorţiul precizează că raportul a fost pregătit în conformitate cu formatul stabilit de Ministerul Mediului din Turcia în decizia sa din luna ianuarie 2011. La elaborarea studiului de impact asupra mediului, consorţiul a derulat mai multe studii şi consultări cu organisme publice şi administrative.
Consorţiul Nabucco a adăugat că intenţionează să finalizeze în scurt timp studiile de impact asupra mediului pentru secţiunile dintre Ankara şi graniţa dintre Turcia şi Georgia. Studiul de impact asupra mediului pentru secţiunea de 760 de kilometri a gazoductului dintre Ankara şi graniţa dintre Turcia şi Bulgaria a fost depus în luna februarie a acestui an.
Proiectul Nabucco este dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania). Gazoductul va transporta gazele extrase din Asia Centrală şi va străbate Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Proiectul are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale Uniunii Europene, care, în momentul de faţă, este dependentă de Rusia.
Secţiunea din România a gazoductului Nabucco ar putea costa între 1,2 şi 1,5 miliarde euro, a declarat, în luna noiembrie a anului trecut, directorul consorţiului Nabucco, Reinhard Mitschek. Potrivit acestuia, consorţiul Nabucco Gas Pipeline International GmbH este aşteptat să ia o decizie finală de investiţie în cazul proiectului Nabucco la începutul lui 2013, urmând ca lucrările de construcţie să demareze la finele acelui an. Valoarea totală a proiectului Nabucco este estimată, în prezent, la 7,9 miliarde de euro, însă Mitschek a arătat că cifra finală s-ar putea modifica.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *