Siria, in atentia diplomatiilor americana si rusa

, , , ,
 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, au discutat, într-o convorbire telefonică, o serie de probleme internaţionale, între care şi situaţia din Siria.
“Părţile au abordat aspectele internaţionale actuale, inclusiv procesul de pace în Orientul Mijlociu, situaţia din Siria şi programul nuclear iranian, precum şi câteva probleme vizând relaţiile bilaterale, inclusiv graficul următoarelor contacte”, a anunţat MAE rus într-un comunicat de presă. Anterior, Rusia a avertizat Occidentul “să nu ia dorinţele drept realitate”, aşteptându-se la o schimbare a politicii referitoare la aliatul său sirian, după alegerea lui Vladimir Putin şef al statului rus.
Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a afirmat mai devreme că Rusia trebuie să se alăture eforturilor internaţionale pentru a opri violenţele din Siria. “Acum că alegerile s-au încheiat, este important să continuăm să convingem Rusia să-şi joace rolul în Consiliul de Securitate al ONU”, a declarat Catherine Ashton, care efectuează o vizită în ţările nordice.
Rusia este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Până în prezent, Moscova a blocat toate rezoluţiile ce vizau condamnarea reprimării revoltei de către regimul lui Bashar Al-Assad. În decurs de un an, violenţele din Siria s-au soldat cu peste 7.600 de morţi, potrivit ONU.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *