Siria, in atentia Consiliului de Securitate al ONU

, ,
 

Consiliul de Securitate ONUConsiliul de Securitate al ONU se va reuni vineri după-amiaza pentru consultări pe tema situaţiei din Siria.
Această reuniune neprevăzută anterior a Consiliului se va desfăşura începând cu ora locală 15.00 (22.00, ora României), a precizat reprezentanţa franceză la ONU pe contul său pe Twitter. “Un proiect de rezoluţie asupra (situaţiei din) Siria ar putea fi distribuit” cu această ocazie membrilor Consiliului, a anunţat un diplomat occidental. Mai multe ţări intenţionează să răspundă în acest fel blocării de către Rusia, în octombrie, a unui proiect de rezoluţie european, dar şi depunerii de către Moscova a unui proiect de text considerat de către occidentali prea “timorat”, a precizat el.
Europenii şi ţările arabe lucrează de mai multe zile la un nou proiect de rezoluţie care are la bază planul Ligii Arabe de soluţionare a conflictului din Siria. Treizeci şi patru de civili, inclusiv zece copii, au fost ucişi joi de forţele de securitate în Siria, anunţă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).
“Bilanţul zilei se ridică la 34 de civili ucişi de forţele de ordine în mai multe regiuni din Siria, în special la Homs”, a declarat liderul organizaţiei, Rami Abdel Rahmane. În plus, şapte dezertori şi opt militari au murit joi în incidente armate.
La Homs, fieful protestelor care durează de zece luni, armata a lansat o operaţiune în cartierul Karm al-Zeitoune, omorând 26 de civili, inclusiv nouă copii. Alte zeci de persoane au fost rănite. În oraşul Hama (centru), unde armata iniţiase o vastă ofensivă marţi, patru civili au fost ucişi, inclusiv o femeie împuşcată de un lunetist. O altă persoană a fost ucisă la Idleb (nord-vest), iar alte două la periferia capitalei Damasc. În provincia Deraa, un adolescent a fost ucis şi alte trei persoane au fost rănite în atacuri ale serviciilor de securitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *