Siria, cimitirul aviației ruse

, , , , , , ,
 
Avionul de transport model An-26, implicat în mai multe accidente grave pe frontul rusesc din Siria

Avionul de transport model An-26, implicat în mai multe accidente grave pe frontul rusesc din Siria

Un avion militar rusesc s-a prăbuşit în Siria, iar cei aproximativ 30 de pasageri şi şase membri ai echipajului aflaţi la bord au murit, a anunţat Ministerul Apărării din Rusia, relatează mass-media rusă, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Aeronava, un Antonov An-26, s-a prăbuşit în timpul aterizării la baza aeriană Khmemim, în apropierea oraşului sirian de coastă Latakia, conform agenţiei de ştiri Ria Novosti. Ministerul Apărării investighează cauzele prăbuşirii, dar primele informaţii sugerează că ar fi vorba despre o defecţiune tehnică.
Avionul s-a prăbușit la doar 500 de metri de pista de aterizare. „Nu a fost vorba despre un atac asupra avionului. Nimeni nu a supraviețuit”, au declarat autoritățile ruse. Surse locale, citate de mass-media, au declarat că majoritatea pasagerilor făceau parte din forțele speciale ruse.

Săptămâni sângeroase

La sfârșitul lunii februarie 2018, ministerul rus al Apărării preciza într-un comunicat că “un avion rus Su-25 s-a prăbuşit în timpul unei misiuni deasupra zonei de detensionare din Idleb. Pilotul a apucat să anunţe că se catapultează în zonă, aflată sub controlul luptătorilor din Frontul al-Nosra. Pilotul a fost ucis în luptele împotriva teroriştilor”. Pilotul, care reuşise să sară cu paraşuta, a încercat să-şi folosească arma înainte de a fi încercuit, capturat şi împuşcat mortal, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care nu a putut preciza din care grupare făceau parte autorii atacului.
Ulterior, potrivit ministerului Apărării de la Moscova, aviația rusă ”a efectuat bombardamente care au dus la uciderea a peste 30 de teroriști” după doborârea avionului.

Marea Neagră, zbor fatidic

Unul dintre cele mai mari dezastre din istoria aviației militare ruse a avut loc și în bazinul Mării Negre, pe fondul implicării în războiului din Siria. Astfel, în 2016 un avion miliar de transport rusesc s-a prăbușit în Marea Neagră, la aproximativ 20 de minute după decolarea dintr-un aeroport rus. 93 de persoane se aflau la bord, dintre care 64 de membri ai corului Alexandrov, celebrul cor al armatei ruse, precum și mai multe echipe de jurnaliști. Artiștii urmau să țină o serie de concerte pentru contingentul militar rus desfășurat în Siria. (M.A.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *