Serghei Soigu ar putea fi numit de Medvedev guvernator al regiunii Moscova

, ,
 

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a trimis miercuri spre examinare candidatura actualului ministru pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu, pentru postul de guvernator al regiunii Moscova.
“Trimit spre examinarea Dumei regionale candidatura lui Serghei Şoigu pentru a fi învestit cu atribuţiile guvernatorului regiunii Moscova”, se arată într-o scrisoare transmisă de liderul de la Kremlin preşedintelui forului. Deputaţii parlamentului regional vor examina joi propunerea preşedintelui Dmitri Medvedev, scrie presa rusă.
Actualul guvernator al Moscovei, Boris Gromov, a anunţat, pe 23 martie, că intenţionează să părăsească acest post în luna mai, când îi expiră mandatul. Serghei Şoigu, de 57 de ani, deţine postul de ministru pentru situaţii de urgenţă din 1994, fiind un apropiat al lui Vladimir Putin.
Medvedev a iniţiat în decembrie trecut, la sfârşit de mandat, o reformă a sistemului politic, care include şi revenirea la alegerea guvernatorilor, acum numiţi de şeful statului. Dar proiectul de lege privind această măsură nu a fost încă adoptat de legislativul rus, de aceea, la expirarea competenţelor lui Gromov, noul guvernator ar urma să fie desemnat potrivit vechilor reguli.
Rusia va avea un nou guvern după învestirea actualului premier Vladimir Putin în postul de preşedinte, ceremonia urmând să aibă loc pe data de 7 mai. Dmitri Medvedev, care va deţine postul de prim-ministru, a declarat că viitorul cabinet va avea în componenţă foarte mulţi oameni noi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *