Serbia ar putea primi de la Rusia mai multi bani

, , ,
 

Rusia poartă discuţii cu Serbia referitoare la posibilitatea creşterii sprijinului financiar dincolo de împrumutul de 800 milioane de dolari acordat de Rusia pentru o serie de proiecte de infrastructură, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei la Belgrad, Alexander Konuzin.
“Trebuie să vedem mai întâi care sunt necesităţile Serbiei şi apoi vom stabili în comun care sunt posibilităţile pentru a soluţiona aceste chestiuni”, a declarat Konuzin după o întâlnire cu ministrul Infrastructurii din Serbia, Milutin Mrkonjic. “Sper să avem rezultate concrete în scurt timp”, a adăugat ambasadorul Rusiei, fără a oferi alte detalii, scrie prsa rusă.
La rândul său, ministrul Infrastructurii din Serbia, Milutin Mrkonjic a subliniat că actualul credit de 800 milioane de dolari acordat de Rusia nu va fi utilizat pentru sprijinirea bugetului, respingând informaţiile apărute în presa locală potrivit cărora 300 milioane de dolari din împrumutul acordat de Rusia vor fi folosite pentru a reduce deficitul fiscal. “Creditul va fi utilizat pentru repararea şi modernizarea căilor ferate”, a declarat Milutin Mrkonjic. Acesta a adăugat că lucrările de construcţie la calea ferată Belgrad- Pancevo, care vor fi finanţate prin creditul oferit de Rusia, vor începe în toamna acestui an, după finalizarea exproprierilor.
Recent Banca Naţională a Serbiei a estimat că economia ţării se va contracta cu 0,5% în acest an. La rândul său, guvernul condus de premierul Ivica Dacic pregăteşte un plan de reducere a cheltuielilor, după ce deficitul bugetar pe primele şase luni a ajuns la 111,2 miliarde dinari (1,18 miliarde dolari), aproape trei sferturi din ţinta pe întregul an.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *