Separatiști și stataliști din toate colțurile Moldovei, uniți-vă!

, , ,
 

captureAcesta pare să fie sloganul preferat auzului liderilor din Republica Moldova. Fie că vorbim aici de Chișinău, Comrat sau Tiraspol. Separatismul și „patriotismul” se împletesc duios la umbra „Marelui URS(S)”, iar „dodoniada” se va desfășura pe următorii 3-4 ani prin concursul atleților cu viziuni pro-moscovite. Fie că sunt separatiști, autonomiști sau integraționiști, aceștia își dau mâna perfect în cea mai halucinantă combinație politică atât statalistă, cât și anti-statalistă. Un fel de struțo-camilă moldovenească ce se adaptă constant din Volga.

E greu pentru un om normal la cap să discearnă logic cum un „statalist” felicită un „separatist”, așa cum s-a întâmplat cu „prezidentul” Dodon care a salutat victoria celuilalt proaspăt „prezident” de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Un gest care, de facto, recunoaște Transnistria ca entitate separată cu un șef de stat autentic. Dar asta nu l-a împiedicat pe „patriotul Moldovei” cu stea roșie în frunte, Igor Dodon, să-l gratuleze pe așa-zisul său omolog de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, imediat după ce acesta a primit firmanul întronării de la Moscova via Comisia Electorală de de la Tiraspol.

La fel de tragico-comice, precum bezelele trimise de Dodon lui Krasnoselski la Tiraspol, au fost cele suflate peste Prut la București. În paralel, Dodon a transmis tot luni un mesaj către PSD-ul de la București. O felicitare otrăvită ce avea în substrat dorința de la ține România departe de Republica Moldova și a înfrânării unioniștilor și ironizării „apelor democratice” din România.

Dodon încearcă să se poziționeze în mijlocul tuturor evenimentelor, dar nu reușește să influențeze nici unul. Această poziție de țață care comentează pe la porțile tuturor nu-l va ajuta niciodată să devină un om de stat. De altfel, Dodon nu se poate nici acum deroba de mantia de șef de colhoz politic și pare mai degrabă un diletant cu capul mic pentru o pălărie atât de mare. Postura de stagiar, așa cum l-a numit recent Băsescu, ar trebui să fie mai mult decât onorantă pentru el. În fapt, Dodon este doar un lider de partid fără stofă de înalt demnitar, ce pare pus mereu pe harță sau pe periaj umil în fața unor personaje cu o atitudine de separare față de Chișinău.

Dacă în cazul bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, tendințele separatiste sunt ținute în frâu, nu același lucru se poate spune și despre pretinsul lider de la Tiraspol. Acesta a părut indiferent, luni, la cântecele de sirenă ale lui Dodon. Krasnoselski și-a văzut de drumul său politic și i-a întors spatele „prezidentului” Dodon. Felicitările prefăcute ale lui Dodon nu au făcut nici două copeici găurite pentru Krasnoselski, noul uns al Moscovei peste ghimpele rusesc din coasta Moldovei. El a da de înțeles că nu prea are ce vorbi cu un președinte emasculat ca Dodon, ci cu Parlamentul de la Chișinău. Acesta este un semnal clar al Rusiei care îi cere lui Dodon să stea cuminte în banca lui la Chișinău, deoarece Krasnoselski va vorbi cu el numai când va vrea Kremlinul.

Continuarea pe EvZ Moldova

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *