Seful SIE s-a intalnit la Chisinau cu directorul SIS

, , , ,
 

Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) de la Chisinau, supus reformei de noua putere

Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) de la Chisinau, supus reformei de noua putere

Mihai-Razvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informatii Externe al Romaniei, s-a aflat in perioada 15-17 iulie, la invitatia lui Gheorghe Mihai, directorul Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova, intr-o vizita de lucru la Chisinau. In cadrul intrevederilor, directorii celor doua servicii de informatii au discutat aspecte ale cooperarii bilaterale in vederea asigurarii securitatii nationale ale Republicii Moldova si Romaniei, starea si perspectiva interactiunii institutionale pentr diminuarea impactului negativ al amenintarilor transfrontaliere asupra stabilitatii regionale si climatului european de securitate, a anuntat departamentul de presa al Serviciul de Informatii si Securitate, citat de mass-media regionala.
Ungureanu si Mihai au convenit asupra realizarii unor actiuni comune pentru prevenirea migratiei ilegale, traficului de droguri si de fiinte umane, terorismului international si altor pericole transnationale. S-a accentuat necesitatea intensificarii schimbului de informatii pe probleme de interes comun. Subiecte aparte de discutie au constituit racordarea activitatii SIS la standardele serviciilor secrete din tarile cu democratie avansata, extinderea relatiilor de parteneriat si aprofundarea interactiunii SIS si SIE in cadrul comunitatilor informative europene.
Totodata, in data de 16 iulie 2010, Mihai-Razvan Ungureanu si Gheorghe Mihai au avut o intrevedere cu presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *