Seful diplomatiei iraniene, la Ankara

, , ,
 

Iranul a anunţat marţi că ministrul său de externe Ali Akbar Salehi efectuează o vizită în Turcia cu scopul examinării ultimelor evoluţii în Siria şi a situaţiei pelerinilor iranieni capturaţi sâmbătă de insurecţia siriană.
Şeful diplomaţiei iraniene se va întâlni cu omologul său turc Ahmet Davutoglu, în cursul zilei de marţi, la Ankara, indică un comunicat al Ambasadei Iranului în Turcia, preluat presa regională şi internaţională. Armata Siriană Liberă, formată din militari dezertori şi din civili înarmaţi, a anunţat răpirea a 48 de iranieni, despre care susţine că sunt membri ai organizaţiei Gardienii Revoluţiei, unitate de elită şi armă ideologică a regimului islamic iranian, în timp ce Teheranul afirmă că sunt pelerini.
Iranul a cerut Turciei şi Qatarului, ţări care îi susţin pe rebelii sirieni, să intervină pentru eliberarea celor 48 de iranieni capturaţi sâmbătă în Siria. Iranul, considerat un apropiat aliat al Siriei, şi-a intensificat criticile la adresa Turciei şi a altor ţări din Golf, pe care le acuză că susţin insurecţia siriană.
În altă ordine de idei, reprezentantul liderului spiritual suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, aflat marţi în vizită la Damasc, a fost primit de preşedintele sirian Bashar al-Assad. “Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a primit pe Said Jalili, secretar al Consiliului suprem al securităţii naţionale”, a indicat laconic agenţia de presă siriană. În ultima perioadă, Iranul, principal aliat regional al Siriei, şi-a intensificat iniţiativele diplomatice vizând criza siriană.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *