Șeful diplomației germane ar prefera abandonarea dezbaterilor despre statutul Crimeii și concentrarea pe războiul din Donbas

, , ,
 

Șeful diplomației germane, socialistul Sigmar Gabriel

Discuțiile despre statul Crimeei ar putea fi amânate pentru ca principala preocupare să devină încetarea focului în Donbas, a declarat șeful diplomației german Sigmar Gabriel în cadrul unui interviu pentru cotidianul german Kolner Stadt-Anzeiger.  „Nu avem nevoie să dezbatem în cazul Crimeii. Trebuie să ne gândim la modalități de încertare a focului în estul Ucrainei”, a declarat acesta. Potrivit lui „acest lucru este vital pentru detensionarea relațiilor cu Rusia”, scrie Tass.

Gabriel a mai precizat că atunci când liderul Partidului Democratic Liber Christian Lindner a ridicat problema analizării actualului statut al Crimeii, acesta nu a dorit decât să atragă atenția asupra sa. „Cred că domnul Linder nu a vrut decât să ajungă pe primele pagini ale ziarelor”, a declarat diplomatul german.

Linder a chemat la analizarea problemei Crimeii separat de alte probleme. In opinia sa, o astfel de abordare ar putea duce la obținerea succesului pe alte aspecte ale relației dintre UE și Rusia, dar dacă acest lucru nu se realizează, sancțiunile ar putea fi înăsprite. Declarațiile lui Lindner au stârnit largi dezbateri în Germania pe acest subiect. Toate aceste declarații și dezbateri interne din Germania au loc pe fondul apropierii, în această toamnă, a alegerilor parlamentare, acolo unde cursa se anunță strânsă între forțele de dreapta ale cancelarului Angela Merkel și cele de stânga ale fostului președintele al PE, Martin Schulz. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *