Secţii de vot în R Moldova: Autorităţile acuză Rusia

, , ,
 

Decizia Rusiei de a deschide secţii de vot în Transnistria pentru alegerile prezidenţiale de duminică este una neprietenească, se arată într-un comunicat emis de Ministerul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Ministerul anunţă că este împotriva deschiderii secţiilor de votare în localităţile care nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova. “Este regretabil faptul, că în pofida poziţiei consecvente expuse de către partea moldovenească, autorităţile ruse au ignorat decizia MAEIE privind acest subiect. Ministerul califică aceste acţiuni drept neprieteneşti, care trezesc îngrijorare şi nu corespund bunelor relaţii stabilite între Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, precizează comunicatul.
Alegerile prezidenţiale ruse vor avea loc pe 4 martie. Rusia a anunţat că deschide pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, 27 de secţii de votare pentru cetăţenii ruşi care se află pe teritoriul moldovean. Potrivit Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, cetăţenii ruşi care se află pe teritoriul moldovean vor putea vota în baza documentului care confirmă cetăţenia rusă a acestora.
Secţiile de vot vor fi deschise între orele 8.00-20.00, în localităţile Chişinău, Bălţi, Comrat, Tighina (Bender), Grigoriopol, Dnestrovsk, Dubăsari, Camenca, Râbniţa, Slobozia şi Tiraspol. Premierul rus Vladimir Putin este favorit la scrutinul prezidenţial din 4 martie, care ar putea marca întoarcerea sa la Kremlin pentru a treia oară, după două mandate consecutive de patru ani, între 2000 şi 2008.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *