Secesionistii liberali infiinteaza un noua formatiune pe scena politica din Republica Moldova

, , ,
 
Liderul PL, deputatul Mihai Ghimpu, nu este ingrijorat de aparitia noului partid

Liderul PL, deputatul Mihai Ghimpu, nu este ingrijorat de aparitia noului partid

Partidul care va fi creat de grupul liberalilor reformatori se va numi ”Partidul Liberal Reformator din Moldova”, au declarat surse oficiale de la Chisinau, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Formatiunea politica va fi infiintata, dupa ce o decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul primei şedinţe cu reprezentare naţională a Consiliului de Constituire, din data de 1 august 2013.
Conform comunicatului de presa, remis agentiei de presa KARADENIZ PRESS, decizia a fost adoptată după mai multe runde de negocieri cu membri ai viitorului partid, având în vedere faptul că această denumire s-a înrădăcinat în conștiința publică. Liberal-reformatorii intenționează să ”ofere Republicii Moldova șansa de a realiza toate aspirațiile politice, sociale, economice  și naționale”.

4 mii de semnaturi

De asemenea, reformatorii au decis că inițieze procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru înregistrarea noii formațiuni politice. În cadrul ședinței au fost formate echipele şi coordonatorii lor, însărcinate cu lucrul asupra statutului şi programului viitorului partid.
Reamintim ca grupul reformatorilor, care în aprilie 2013, și-au exprimat dezacordul cu politica Partidului Liberal, a decis sa isi formeze propria formațiune politică. Partidul va fi de centru-dreapta și va avea doctrină liberală, pentru înregistrarea partidului fiind necesare 4 mii de semnături. In acest moment, grupul reformatorilor liberali face parte din coalitia de guvernare de la Chisinau, reprezentantii sai fiind prezenti in guvernul Republicii Moldova, dispunand si de un numar de 7 deputati in Legislativul fostei republici Sovietice.
Anterior, liderul PL, deputatul Mihai Ghimpu a numit noul proiect ”mort din start” și consideră că noua formațiune politică nu are șanse să acceadă în viitorul Parlament.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *