Sea Breeze-2010, trupele NATO debarca in Ucraina

, , , ,
 

nato sea breezeUcraina va gazdui, incepand de luni, exercitiul militar NATO Sea Breeze-2010, la care participa 3.000 de militari din 15 tari, scrie Ria Novosti. Manevrele militare maritime Sea Breeze, sub egida NATO, se desfasoara in fiecare an in largul apelor ucrainene ale Marii Negre, incepand din 1997, generand mai multe scandaluri si proteste de-a lungul vremii.
Exercitiile au doua componente: maritima si terestra. Prima faza se va desfasura in nord-vestul Marii Negre, iar faza a doua la o baza militara din regiunea Nikolaiev. Potrivit sursei citate, Ucraina va fi reprezentata de un batalion de infanterie maritima si cinci nave ale Pazei de Coasta. Manevrele sunt programate sa se incheie pe 23 iulie.
Anul trecut, Parlamentul ucrainean l-a sfidat de presedintele din acea perioada, Viktor Iuscenko, si a refuzat sa aprobe exercitiile.
In schimb, anul acesta, dupa formarea unei noi coalitii de guvernare, parlamentarii ucraineni au votat pentru efectuarea acestor exercitii la care vor participa aproximativ 3.000 de militari din cel putin 15 tari. Printre acestia se numara si militari din Republica Moldova, din cadrul Batalionul 22 de mentinere a pacii.
Anul acesta, Ucraina va gazdui si alte exercitii internationale militare si de mentinere a pacii. Printre acestea se numara exercitii comune cu SUA (Rapid Trident 2010), cu Romania (Cossack Steppe 2010), si cu Polonia, Lituania si Canada (Maple Arch 2010).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *