Se apara de Iran. Rachete Patriot pentru Kuweit

, , ,
 

Pentagonul a anunţat miercuri că intenţionează să încheie cu autorităţile din Kuweit un contract vizând dotarea emiratului cu 60 de rachete Patriot antirachetă de tip PAC-3 care să îi permită consolidarea apărării sale antirachetă faţă de Iran.
Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (DSCA), însărcinată cu vânzarea de armament american în străinătate în cadrul Pentagonului, a notificat Congresului această posibilă vânzare pe data de 20 iulie, anunţă DSCA. Congresul are la dispoziţie 30 de zile să formuleze eventuale obiecţii, în caz contrar contractul urmând să fie încheiat după acest termen. Proiectul vânzării vizează 60 de rachete de tip Patriot de nouă generaţie (PAC-3), 20 de lansatoare, patru radare, staţii de control şi formarea necesară în vederea operării lor şi piese de schimb, a precizat DSCA.
“Kuweitul va utiliza echipamentul şi rachetele PAC-3 pentru ameliorarea capacităţilor sale de apărare antirachetă, consolidarea apărării teritoriului şi descurajarea ameninţările regionale”, motivează Agenţia. La începutul lui aprilie, în cadrul unui forum la care au participat Statele Unite şi cele şase ţări membre ale Consiliului de Cooperare în Golf (Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Oman, Qatar şi Kuweit), secretarul de Stat american Hillary Clinton a declarat că doreşte instaurarea unei cooperări multilaterale în materie de apărare, în special printr-un scut antirachetă care să asigure apărarea faţă de Iran.
Membrii GCC, opuşi Iranului, sunt clienţi importanţi ai industriei americane de armament. Kuweitul dispune deja de rachetele Patriot. În 1992 emiratul a achiziţionat 210 astfel de rachete din generaţia precedentă şi 25 de lansatoare, iar în 2007 şi-a suplimentat arsenalul cu încă 80 de rachete, potrivit Serviciului de Cercetări al Congresului (CRS).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *