Scutul antiracheta. Rogozin ia Romania peste picior

, , ,
 

rogozinVicepremierul rus, Dmitri Rogozin, fost ambasador al Rusiei la NATO, i-a ridiculizat pe români pentru că au găzduit pe teritoriul lor compenente ale sistemului de apărare antirachetă.
Dmitri Rogozin, cunoscut pentru felul său direct de a vorbi – după cum relatează postul de televiziune citat, i-a ridiculizat pe români pentru că au permis componente ale sistemului de apărare antirachetă pe teritoriul lor, afirmând că ei nu vor avea niciun control asupra acestora, transmite Agerpres. „Am examinat acordul pe care americanii l-au semnat cu românii (privind desfăşurarea în România de interceptori americani de rachete în construirea apărării europene antirachetă)”, a spus fostul ambasador al Rusiei la NATO.
„Românii pot crede că sunt administratori importanţi ai interceptorilor de rachete, dar chiar şi comandantul bazei, un militar român, are dreptul să intre numai în hol”. Comandantul bazei româneşti nu va vizita niciodată staţia de control din simplul motiv că baza este americană, nu a NATO, a adăugat Rogozin.
Potrivit postului Russia Todaz, Rogozin a făcut aceste afirmaţii adresându-se ofiţerilor Forţelor Aerospaţiale din zona restricţionată din Krasnoznamensk.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *