Scutul antiracheta. Makarov merge in SUA

, , ,
 

Şeful Statului Major rus, Nikolai Makarov, va efectua în viitorul apropiat o vizită în SUA, pentru a purta negocieri pe tema sistemului de apărare antirachetă, a anunţat joi ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov.
“Vom încerca încă o dată să transmitem şi să clarificăm poziţia noastră măcar de la cele mai înalte niveluri militare”, a punctat Serdiukov, în timpul unei şedinţe a miniştrilor apărării din statele CSI, care se desfăşoară la Ekaterinburg. Ministrul rus a precizat că scopul acestei runde de negocieri este de a explica din nou Washingtonului că “Rusia nu va lăsa aceasta (desfăşurarea sistemului antirachetă în Europa) la voia întâmplării şi va lua măsuri de retorsiune”. “Cred că aceasta nu va fi nici în interesul SUA, nici al Rusiei, întrucât presupune cheltuieli suplimentare. Am putea şi fără asta”, a afirmat demnitarul rus.
Anatoli Serdiukov a adăugat că Moscova nu se aşteaptă la înregistrarea unor progrese în această probleme înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care vor avea loc în această toamnă. “Deocamdată, din păcate, americanii avansează strict conform planului lor”, a adăugat Serdiukov.
Decizia SUA de a amplasa un sistem de apărare antirachetă în Europa constituie punctul în care se poticnesc relaţiile dintre Moscova şi Washington. SUA refuză să semneze un acord constrângător care să garanteze că acest sistem nu va fi îndreptat împotriva forţelor de descurajare nucleară. Moscova ameninţă în schimb cu desfăşurarea de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad, enclava rusă de la Marea Baltică.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *