Schimbare de garda la varful autoproclamatei Republici Populare Donetk: Fostul sef al KGB-ul transnistrean, Vladimir Antiufeev, a fost demis

, , , , , ,
 

Antiufeev

Liderii separatisti din Donetk au facut recent o serie de mutari la varful autoproclamatei Republicii Populare Donetk. Unul dintre cei schimbati a fost chiar fostul sef al securitatii transnistrene Vladimir Antiufeev, cel care pana nu demult ocupa functia de prim-vicepresedinte al consiliului de ministri al autoproclamatei republici separatiste din estul Ucrainei. Decizia de destituire a acestuia a fost luata de catre deputatii consiliului de ministri ai acestei pretinse republici. In locul sau a fost numit fostul procuror general al „republicii”, Ravil Halikov, se arata pe site-ul autoritatilor separatiste din Donetk. De asemenea, pentru postul de Procurorul General a fost numit Alexei Remizov iar Edward Jakubowski a fost numit presedinte al Curtii Supreme. Motivele demiterii lui Antiufeev nu a fost anuntate, insa pe 5 septembrie ministrul securitatii autoproclamatei republici Donetk, Leonid Baranov, a anuntat despre ceea ce el a numit o „tentativa de lovitura de stat”. Acesta a fost acuzat ca s-ar fi folosit de absenta conducerii regiunii care era plecata la negocierile de la Minsk si ar fi „incercat sa acapareze puterea in Donetk”, precizeaza agentia Infotag.

impreuna cu Antiufeev, in luna iulie, la Donetk a sosit si fostul vicepresedinte al Transnistriei Aleksandr Karaman, numit vicepremier pentru probleme sociale. Antiufeev, (alias Vadim Gheorghievici sevtov si alias Vladimir Gheorghievici Alexandrov) a fost in anii 1992-2012 ministru al Securitatii din Transnistria. A fost eliberat din functie, dupa venirea la putere a actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk. in vara anului 2012, KGB-ul din regiunea transnistreana a intentat un dosar penal pe numele lui Vladimir Antiufeev, generalul fiind acuzat de depasirea atributiilor de serviciu, delapidari si distrugerea de dosare, pentru care risca pana la sapte ani de inchisoare. Vladimir Antiufeev a plecat la Moscova, unde a ramas pana la inceputul fazei active a crizei din Ucraina.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *