Schimb de replici dure intre Siria si Turcia pe tema avionului de la Moscova

, , ,
 

Avionul de linie sirian ce plecase din Moscova şi se îndrepta spre Damasc şi care a fost interceptat, miercuri seara, deasupra Turciei transporta “muniţii” şi material militar cu destinaţia Damasc, a declarat joi premierul turc Recep Tayyip Erdogan.
Încărcătura, compusă “din echipament şi muniţii, era destinată ministerului sirian al Apărării”, provenind de la un fabricant rus de material militar, a afirmat premierul turc, fără a preciza numele acestei companii. Şeful guvernului turc a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă comună la Ankara cu preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev. Miercuri seara, mai multe avioane de vânătoare F-16 ale armatei turce au interceptat şi forţat să aterizeze la Ankara o aeronavă de pasageri siriană A-320, care zbura de la Moscova la Damasc, cu 35 de persoane la bord, între care 17 cetăţeni ruşi, autorităţile turce confiscând o parte din încărcătură.
“Premierul turc continuă seria sa de declaraţii false care vizează justificarea comportamentului ostil al guvernului său faţă de Siria”, a apreciat ministerul sirian al Afacerilor Externe într-un comunicat, dezminţind din nou prezenţa armelor la bordul avionului. “Aceste acuzaţii sunt false şi sunt lipsite de orice fundament”, a declarat ministerul. “Avionul nu transporta niciun fel de material interzis şi nicio armă. Partea care a încălcat legile şi tratatele internaţionale din domeniul aviaţiei civile este Turcia care a pus în pericol pasageri civili prin apropierea aparatelor militare (avioanelor lor) fără avertisment”, a adăugat acesta.
Ministerul de Interne a afirmat într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat că declaraţiile lui Erdogan nu sunt “credibile” şi “îl provoacă să arate aceste echipamente şi muniţii confiscate pentru a dovedi ceea ce spune, măcar în faţa poporului său”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *