Scantei la varful AIE intre Filat, Lupu si Plahotniuc

, , ,
 

Filat Plahotniuc 43

Seful Executivul de la Chisinau Vlad Filat l-a acuzat vineri pe prim-vicepresedintele Parlamentului, democratul Vlad Plahotniuc, ca se afla in spatele unor scandaluri care au avut loc recent la Chisinau si a avertizat ca nu va tolera ca acesta sa-si impuna regulile in R. Moldova. “Voi stiti cine este papusarul. E Plahotniuc. Nu se vede?”, a afirmat premierul Vlad Filat, care a adaugat ca prim-vicepresedintele Parlamentului de la Chisinau este vinovat pentru recentele scandaluri ce au avut loc in mai multecompanii intreprinderi cu capital majoritar de stat din Republica Moldova. Premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, a dat asigurari  ca nu va tolera ca “papusarul” sa-si impuna propriile reguli. “Eu nu voi tolera acest lucru. Voi face regula. Pentru mine este important ca legea sa fie respectata”, a afirmat premierul Filat intr-o conferinta de presa, potrivit Stirea Zilei. “Am demonstrat toleranta, intelegere, am cedat unde era nevoie. Mi s-a cerut sa mentin Alianta pentru Integrare Europeana, dar mentinerea AIE nu inseamna ca voi fi partas la faradelegile din Republica Moldova”, a mai afirmat premierul Vlad Filat.

Replica lui Plahotniuc

In replica, prim-vicepresedintele Parlamentului de la Chisinau, democratul Vlad Plahotniuc, a respins acuzatiile premierului liberal-democrat Vlad Filat privind implicarea in scandalurile din R. Moldova si a dezvaluit ca acesta i-a cerut sa-l sprijine in politica in 2009, oferindu-i in schimb anumite contracte. “Este un limbaj mai putin demn de un prim-ministru, as spune un limbaj de bulevard. Eu atribui aceste declaratii tensiunii electorale si sper ca frustrarile personale ii vor trece”, a declarat prim-vicepresedintele Parlamentului, dupa ce premierul Vlad Filat a afirmat intr-o conferinta de presa ca democratul Vlad Plahotiuc este “papusarul” din spatele scandalurilor recente din R. Moldova. “Daca m-as cobori si eu la un astfel de limbaj atunci trebuia sa operez cu termeni ca “regele contrabandei”, gangsterul tranzitiei, contrabandistul secolului. Nu am facut asa ceva si cred ca e corect”, a afirmat Plahotniuc, citat de portalul Unimedia.

Acuzatii grave

Vicepresedintele PD a facut si unele dezvaluri privind relatia sa cu Vlad Filat. “In 2009, acesta m-a rugat sa nu intru in politica ci sa-l ajut sa devina el politicianul numarul 1, vrând sa-l inlocuiasca pe Voronin, pe care il admira. Eu l-am refuzat. Ulterior, el mi-a promis ca daca il voi ajuta, el ma va favoriza, ma va priveligia si imi va facilita anumite contracte, ca sa devin eu numarul 1. Eu l-am refuzat. Iata motivul acestei debandade. Astea sunt frustrari personale si frica concurentiala. Multe persoane s-au dezamagit de capacitatile lui manageriale, pe care eu le cunosc. Din aceasta cauza Vlad Filat a avut un rezultat nu prea bun in alegeri”, a mai afirmat Plahotniuc.  Ulterior, el mi-a promis ca daca il voi ajuta, el ma va favoriza, ma va priveligia si imi va facilita anumite contracte, ca sa devin eu numarul 1. Eu l-am refuzat. Iata motivul acestei debandade. Astea sunt frustrari personale si frica concurentiala. Multe persoane s-au dezamagit de capacitatile lui manageriale, pe care eu le cunosc. Din aceasta cauza Vlad Filat a avut un rezultat nu prea bun in alegeri”, a mai afirmat Plahotniuc.

Interventia lui Lupu

Nici presedintele interimar al Republicii Moldova nu a stat departe de acest scandal. Democratul Marian Lupu, a calificat declaratiile premierului Vlad Filat drept o pregatire a coalitiei intre Partidul Liberal Democrat si Partidul Comunistilor. “Este o rabufnire de emotii foarte puternice, ascunse de mult timp. Eu nu exclud ca este o pregatire pentru schimbarea actualei guvernari, si formarea altei coalitii, vorbesc de coalitia PLDM si PCRM”, a declarat Lupu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *